Hirdetés
      • Piros foltok a szem körül

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Kb. 1 éve jelentkezett a bal szemem körül néhány kis piros folt. Később elkezdett lassan terjeszkedni, át a másik szemem mellé, majd az orrnyereg és a homlok irányába. Háziorvosom ekcémát állapított meg, melyre Elocom krémet írt fel. Tüneteim időszakosan csillapodtak, de teljesen el nem múltak. Néha erősebben, néha kevésbé, de voltak.

        Bőrgyógyászhoz fordultam.Fényérzékenységet állapított meg.Vér, és vizeletvizsgálatra küldött. Ezek eredményei jók. Egy hosszú, vékonyabb kémcsőnyi vér eredménye később lesz meg.(Kb. 1 hónap)Itt Cutivate krémet és erős, 50-es faktorú La Roche Posay Anthelios xl napvédőt írtak fel.2 hete használom ezeket, tüneteim nemhogy enyhülnének, hanem kicsit talán erősödtek is. Ezek a foltok nem viszketnek, nem égnek, hanem inkább fájnak, és jelenlétük nagyon kellemetlen.

        Ön szerint mi lehet ez? Hová forduljak? Milyen krém/gyógyszer segíthet?

        Válaszát előre is köszönöm.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a ekcéma témában

        Kedves Kérdező!

        Véleményem szerint seborrhoeás ekzémája van, melynek kialakulása nagyon összetett, mert hormonális okok mellett gombás fertőzés is szerepet játszik a gyulladás kialakulásában. Szalicil-kénes kenőcsöt kellene megpróbálni Locoid krém mellett.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        Dr. Bodnár Edina
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-08 21:12:48; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: