Hirdetés
      • Keratosis - 2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Bodnár Edina Doktornő!

        Köszönöm szépen a Keratosis jeligére adott válaszát, melyben a kislányommal kapcsolatban sikerült megnyugtatnia, hogy a hasonló diagnózis ellenére mást jelent a kislánynál a keratosis. Én viszont még szeretnék annyit megkérdezni, hogy mivel a Doktornő is azt irta válaszában, hogy a solaris keratosis egy rákmegelőző állapot és idővel laphámrák alakulhat ki, mire is figyeljek?    Eddig amig nem láttam a füleimen a barna foltot /érdekes, hogy mindkét fülcimpámon és majdnem azonos helyen van egy-egy folt/ nem éreztem semmit, most, hogy tudok róluk és éri őket a napfény, égető érzést érzek. Sajnos nagyon rövid hajam van, pár hónap amig ránő a fülre, addig nem tudom elkerülni a napfényt. Próbálok egy képet küldeni, és azt is kérdezni, hogy a Doktornő is solaris keratósisnak látja?

        Milyen tünettel, változással kezdődik a laphámrákká alakulása?     Esetleg, ha ránő a haj és védi egy kicsit a napfénytől, akkor van esély arra, hogy nem is alakul rákká?  

        Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Tisztelettel: Szné Irén

        WEBBeteg szakértő válasza a solaris keratosis témában

        Kedves Szné Irén!

        A solaris keratosis kezelhető (pl. cryoterápia, Aldara krém), mellyel megelőzhető a daganatos átalakulás.  Ha daganatos átalakulás történik, akkor az elváltozás kiemelkedővé válik, és gyorsan elkezd növekedni, kifekélyesedik a felszíne. Igen, ha védi a napfénytől, kevesebb esély van a tumoros átalakulásra, de én inkább a solaris keratosisok kezelését javasolnám.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        Dr. Bodnár Edina
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-09 21:37:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 08:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm Doktor Úr/Nő! Már pár éve fennáll nálam ez a helyzet, de mindig megpróbáltam kezelni és az okát megtalálni. Az esetek többségében aztán el is múlt, így nem éreztem szükségét annak, hogy orvoshoz forduljak. Tehát az a...
        Tisztelt Doktor Nö/Úr! Kislányomnak születése óta van egy nagyobb pigmentfolt a combja hátsó felén. Nyáron nap hatására sötètebb, télen vilàgosabb, de jól làtható kb 3-4 cm nem szabályos folt (fotó) Az lenne a kérdésem, hogy ezt kell-e...
        Kedves Doktornő! Kisfiam 14 éves múlt idén. Eléggé sok anyajegy van rajta, még a fején is. Ott elég nagyok. Egy éve találtak a combján egy gyanús, sötét anyajegyet, de úgy láttam, az nem nőtt. Viszont most a hátán találtam egyet (még...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! A kérdéseim: 1. A férfiak a végbélnyílásuk területét hogyan tartsák tisztán? Csak vízzel vagy tusfürdővel is érdemes megmosni ezt a területet? 2. A férfiak a péniszük makkját megmoshatják tusfürdővel vagy csak...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Körömgombától szenved?