Infraszauna is veszélyes az anyajegyekre?

Tisztelt Bodnár Edina,

naevus szindrómám van, testemen több száz anyajegy és napfolt van. Anyajegyeim közül 8 év alatt 11 db-ot elváltozás miatt el kellett távolítani (malignitás nem volt) . 23 éves vagyok. Bőrgyógyászom szerint fokozott hajlamom van a melanomára, ezért napvédőt használok és kerülöm a napot. A kérdésem a következő: infraszaunában az infraégők által kibocsátott fény és hő jelenthet-e valamilyen veszélyt a bőrömre? Infrazaunázás után az enyhe napégéshez hasonló enyhe fájdalmat és bőrpírt szoktam észleleni. Ez normális, vagy esetleg hagyjam abba és a hagyományos szaunát használjam? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Bodnár Edina válasza infraszauna témában

Kedves Kérdező!

Nyugodtan használhatja az infraszaunát, nem ártalmas az anyajegyekre.

Kérdés: 2009. április 21., 23:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 11:46
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...
Mi történik a köldökömmel??
Patológiai lelet értelmezése