• Sebhelyek a fejbőrön, és viszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! 23 éves férfi vagyok, kb fél éve tűnt fel, hogy gyakran viszket a fejbőröm, sokszor hirtelen kezd, erősen viszketni. Főleg a fejem tetején és a homlokomon viszket, de a hajas fejbőr többi részén is igen gyakori. Egy ideje megjelentek rajta kb 3mm átmérőjű, kör alakú sebek, amelyek begyógyulnak, de mindig megjelenik új, általában egyszerre 6db van a hajas fejbőrömön, elszórva. Próbálom nem vakarni, de ha meg is vakarom, óvatosan teszem, egyébként nem a sebhelyek viszketnek, hanem a látszólag ép bőr. A hajam csak finoman, nagyon apró szeműen korpásodik, több nap is kell hozzá hajmosás nélkül, hogy láthatóvá váljon, bár nemtudom ez mennyire tartozik hozzá. Mi okozhatja ezt? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a fejbőr sebesedés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Fertőzés (bakteriális vagy gombás) okozhatja a tüneteket, ezért forduljon személyesen bőrgyógyászhoz.Addig próbáljon Nizoral samponnal hajat mosni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-02 22:06:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 12:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés