• Szem környéki bőrbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 36 éves nő vagyok, problémám májusban kezdődött, amikor mindkét szememnél pici piros folt jelent meg, amely egyre nőtt és kb. 2 hónapja már olyan állapotba került, hogy a szemeim körül kb. 5 cm-es körátmérőben a szemhéjamon is a bőr állandóan piros gyulladt, irritált, hámlik, nagyon száraz és iszonyatosan beráncosodott, szinte már be is repedezett és nagyon kellemetlenül érzékeny.Pár hete a szám két szeglete és a fülem hátsó része is kirepedezett, sebes. Bőrgyógyászok által javasolt rengeteg krémet kipróbáltam,Advantan kenőcstől kezdve a gyógyszertári krémekig, a tiszta fehér vazelinen keresztül a Bioderma és méregdrága Vichy krémekig mindent, de sajnos semmi nem használ, sőt napról napra romlik az állapota,még a víz is irritálja. Túlzás nélkül mondhatom, hogy szinte egy öreg, ráncos alkoholistára hasonlítok leginkább. Véreredményeim alapján hónapok alatt arra jutottunk a nagyon erős vashiányom okozza, amelynek értéke 1-ről indult és sajnos mindezidáig csak 4-ig sikerült még gyógyszerekkel is feltornázni, most éppen vasfelszívódási vizsgálatnál tartunk. Kérdésem, hogy ez a tényleg súlyos vashiányom okozhatja-e ezeket az egyre elviselhetetlenebb tüneteket és tudom, hogy a szem alatti bőr az egyik legvékonyabb és legérzékenyebb, de a ráncosodás és az állandóan gyulladt bőr mennyire regenerálódhat ezen a területen. Mit tanácsol, merre folytassam a vizsgálódást, mit tehetnék, hogy legalább ne romoljon még tovább a helyzet és a pirosság, ráncosodás ne húzódjon az arcomon egyre lejjebb? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Barbara

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrkiütés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Kellene még egy ún. epicutan és egy inhalatív allergénekkel végzett Prick-teszt is az esetleges allergének kimutatására. A vas- és cinkhiány is okozhat hasonló tüneteket. Belgyógyászati és allergológiai kivizsgálás fontos lenne. 
             

         Dr. Bodnár Edina

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-03 11:24:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 14:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés