• Csuklón kiütés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Úr/Nő! Kb. 3 hete vettem észre a csuklómon egy akkor még kisebb kiütést, de mivel pont úgy nézett ki mint egy kis horzsolás így nem foglalkoztam vele és azt gondoltam biztos csak az óra miatt pállott be egy kicsit és kidörzsölte. (Egyébként nem szokott rajtam óra lenni csak edzésnél pulzusmérős, de azóta az sem.) Nem viszketett nem égett, semmi ilyet nem tapasztaltam és még most sem viszket magától maximum akkor egy kicsit ha direkt megkaparom. Nem ettem nem ittam mostanában sem semmi olyat amit eddig nem szoktam. Semmilyen gyógyszert nem szedek. A kiütés olyan, mintha apró kis hólyagokból állna, viszont nem vettem észre hogy váladék jönne belőle, inkább száraz a teteje, ha végighúzom rajta az ujjam akkor érezni hogy kissé kiemelkedik. Az aggaszt leginkább hogy nő, igaz nagyon lassan, de úgy, hogy az összeolvadt hólyagocskák alkotta körből egy-egy hólyag "útnak indul" és a "többiek követik" és egy idő után nagyobb kör lesz belőle. Nincs máshol a testemen, és nem terjedt át másik kezemre hogy megfogtam se senki másra aki még megsimította. Családban előfordult elég komoly psoriasis, és Lichen ruber planus (nem tudom ez számít e) Viszont azt mondták kenjem be Elocom-mal, de nem vagyok biztos benne mert egyik sem volt orvos aki mondta :-) ... ) Mellékeltem képet, tudom hogy nem helyettesíti a személyes vizsgálatot, de sajnos most a TB-m intézem, és ennek egy 1,5 hónap az átfutási ideje (azt mondták) és ha nem muszáj nem akarok égőzni a rendelőben. Kérdésem lényege annyi lenne, hogy : -ha esetleg meg lehet mondani, mi ez nagy valószínűséggel annak nagyon örülnék - és hogy nem baj e ha majd az ügyintézés után megyek el bőrgyógyászhoz vagy dobjak el mindent és azonnal rohanjak - kenjem e be az Elocom-mal? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrkiütés témában

        Kedves Kérdező! A kép alapján típusos kontakt allergiás tünetei vannak. Ezt kiválthatta az óra valamelyik alkotóeleme. Elképzelhető, hogy egy újonnan kialakult érzékenységről van szó. Az ilyen tünetekre elfogadott a helyi szteroidok (pl. az említett Elocom) használata. Kiújulás esetén ún. epicutan bőrteszt felhelyezése javasolt, a túlérzékenység okozójának tisztázására.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 26., 13:50; Megválaszolva: 2011. október 29., 16:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés