• Gram negativ folliculitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!Még egy utolsó kérdésem lenne a gram negativ folliculitissal kapcsolatban.Az a kérdésem hogy az általában milyen tünetekkel jár?Azt irta hogy olyan mint egy pattanás mégsem az.Nekem a bőrömön néha kb havonta egyszer szokott egy-2 nagyobb pattanás kijönni inkább több kisebb.Ez lehet az?Másik kérdésem hogy milyen gyógyszert szoktak erre felirni?Mert a bőrgyógyász akhez járok azt mondta hogy szerinte ez nem az de igazából nem láttam rajta hogy valamit is tudna erről a betegségről csak azt mondja hogy legyek türelemmel a diane segiteni fog...Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a gram negatív folliculitis témában

         Tisztelt Kérdező!

        A gram-negatív folliculitisnek két formája van, az egyikre inkább a kisebb "pattanások", a másikra inkább a mélyebb csomók jellemzők. A kezelés nagyon nehéz, ezek a baktériumok rezisztensek szoktak lenni az antibiotikumokra, ezért tenyésztés és antibiotikum érzékenység alapján kell a megfelelő antibiotikumot kiválasztani. A célzott antibiotikum mellé nagyobb dózisban 3-5 hónapig Roaccutan is szükséges a tünetek megszűntetéséhez. Lokálisan Lubexyl szuszpenziót használjon, lokális antibiotikumot ne!


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-24 10:59:22; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 13:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés