Mohs műtét

Tisztelt Doktornő! Végtag bőréből hagyományos módon eltávolított, kb 1,5 cm átmérőjű, szövettanilag igazolt, dermatofibrosarcoma protuberansról van szó, melynél a daganat sajnos eléri a kimetszés széleit. Újabb, radikálisabb műtétet javasoltak. Az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben javasolt-e a Mohs műtét, jobb hosszú távú eredmény várható-e tőle, és ha igen, Magyarországon hol végeznek ilyet, akár a magánszektorban is. Köszönöm.

Dr. Bodnár Edina válasza mohs témában

A Mohs műtét mindig biztonságosabb a hagyományosnál. Az egyetemi klinikákon elérhető.

Megválaszolva: 2022. július 24.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Travocort krém újbóli használata
Műtéti heg kezelése
Lila foltok testszerte
Melanoma malignum nodulare cutis...
Szeborreás dermatitis
Tisztelt Doktornő! Szeborreás dermatitis-el diagnosztizáltak, kevert arcbőröm van, a homlokom rendkívül zsíros, miteszeres és pattanásos, az arcom többi része...
Kutikula, eponychium
Kedves Doktornő! Szeretném tudni, hogy mi a különbség a kutikula és a hyponichium között. Sok helyen szinonimaként használják őket. A mellékelt kép szerinti?...