Lipóma eltávolítás

Szeretném megkérdezni, hogy testsúly csökkentéssel, zsírégetéssel a lipómák visszazsugorodnak-e vagy feltétlen sebészeti eljárást kell alkalmazni eltávolításukhoz?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza lipoma témában

Sajnos testsúlycsökkentéssel, zsírégetéssel a lipomák nem fognak eltűnni. Ha fájdalmat okoznak, vagy növekednek akkor érdemes sebészileg eltávolítani.

Kérdés: 2021. július 05., 00:10; Megválaszolva: 2021. július 08., 10:51
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Miert fajnak?
Par evvel ezelott az alkaromon megjelent ket kis csomo, haziorvosom szerint zsircsomo. (edesapamnak is van) Tavaly ereztem, hogy tobbis megjelent (felkar...
Zsírdaganat
T.Doktornő! Bal hónaljamban a bőrgyógyászom szerint egy mogyoró nagyságu zsirdaganat van, melletteegy kb.2cm-e seborrhoeás keratosis, melynek...
Zsírmirigyek mitől alakulnak ki?
Kedves doktorno volna nekem is 1 zsirmirigyem es egyre nagyobb lessz s mar 2 db-ot tavolitottak el rollam.szeretnem tudni h mi okozza ezt.talan a dohanyzas is...