Fájdalom mint lehetséges mellékhatás?

Tisztelt Doktornő! 50 éves aktív életmódot élő nő vagyok, nincs semmilyen krónikus betegségem, nem szedek gyógyszereket. Szeptember végén kullancscsípés ért, amelyet sajnos csak egy héttel a csípés után vettem észre, és távolítottam el. Október 14.-e reggelre olyan súlyos lábszár fájdalommal ébredtem, hogy képtelen voltam lábra állni, a csípés helyén pedig élénkvörös elmosódott határú folt jelent meg. Még aznap a bőrgyógyász szakorvos erysipelassal diagnosztizált, amelyre AKSOLIN 875 mg/125 mg filmtablettát írt fel. Az AKSOLIN szedését két hétig folytattam, de mivel a tüneteim csak lassan javultak, ismét felkerestem az orvosom, aki ezúttal TARIVID-RICHTER 200 mg filmtablettát írt fel nekem, ezt egy hétig szedtem. A TARIVID szedés elkezdésének napján szúró fájdalomra lettem figyelmes a könyököm, csuklóm, bokám és tenyerem körül. Mivel ezeket a betegség újabb tüneteinek véltem, tovább folytattam az antibiotikum szedését. A bőrpír és az eredeti fájdalom a csípés helyén, mára teljesen elmúlt, viszont a fentebb említett ízületi-idegi fájdalmak, melyekre a TARIVID szedése után lettem figyelmes, még mindig fennállnak. Az lenne a kérdésem, hogy, ezek a tünetek még a betegségből adódóan jelentkeznek, vagy esetleg okozhatja-e őket a gyógyszer mellékhatása, illetve történhetett-e maradandó izom, vagy idegkárosodás a TARIVID szedéséből kifolyólag? A minap kaptam meg Lyme szerológiám eredményét amely negatív lett. Laboreredményeimben az alábbi eltérések tapasztalhatók: (se Ca 2,54 mmol/L; koleszterin 5,3 mmol/L; eosinophil 1%; viz. vvt 0,30 mg/L) Sajnos, már nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy a gyógyszer esetleges mellékhatása okozza a fájdalmaimat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza a Tarivid mellékhatás témában

Sajnos a Tarivid nagyon ritkán okozhat ilyen mellékhatásokat, melyek egy része maradandó is lehet. Mielőbb keressen fel neurológus és reumatológust.

Kérdés: 2020. november 27., 14:34; Megválaszolva: 2020. november 30., 12:43
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Anyajegyelváltozás
Összehúzódik a pèniszemen a bőr
Mi okozhatja ezt?