Tetoválás eltávolítás

Tisztelt Doktor! Egy 2,5x7 cm-es három betűből álló tetoválást szeretnék eltávolítani a karomról a Q-kapcsolt Nd-YAG lézeres eljárással., Mennyire veszélyes ez? Aneten szembesültem olyannal, hogy bőrrakot illetve agydaganatot okoz a feszabaduló festék, vagy az ki tud teljesen ürülni a szervezetből? Tényleg veszélyes eljárás? Mit tudna ajánlani, hallott már olyanról, hogy ebből lett később valakinek problémája? Köszönöm szépen a válaszát!

Dr. Bodnár Edina válasza Lézer témában

Szerencsére nekem nincs tudomásom ilyen mellékhatásokról a lézerekkel kapcsolatban. A lézerek lokális mellekhatást, pl. égést tudnak okozni a kezelendő területen, de szisztémás mellékhatásról nem tudok. Nyugodtan elvégeztetheti a beavatkozást.

Megválaszolva: 2020. szeptember 07.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Lézer hatása a szemre
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Érdeklődnék ha egy lézeres Tri Active nevű kezelőgéppel dolgozok és nem vettem fel 10 kezelés során védőszemüveget, de annyit nem...
Travocort krém újbóli használata
Műtéti heg kezelése
Lila foltok testszerte
Melanoma malignum nodulare cutis...
Szeborreás dermatitis
Tisztelt Doktornő! Szeborreás dermatitis-el diagnosztizáltak, kevert arcbőröm van, a homlokom rendkívül zsíros, miteszeres és pattanásos, az arcom többi része...