Tetoválás eltávolítás

Tisztelt Doktor! Egy 2,5x7 cm-es három betűből álló tetoválást szeretnék eltávolítani a karomról a Q-kapcsolt Nd-YAG lézeres eljárással. Mennyire veszélyes ez? Aneten szembesültem olyannal, hogy bőrrakot illetve agydaganatot okoz a feszabaduló festék, vagy az ki tud teljesen ürülni a szervezetből? Tényleg veszélyes eljárás? Mit tudna ajánlani, hallott már olyanról, hogy ebből lett később valakinek problémája? Köszönöm szépen a válaszát!

Dr. Bodnár Edina válasza Lézer témában

Szerencsére nekem nincs tudomásom ilyen mellékhatásokról a lézerekkel kapcsolatban. A lézerek lokális mellekhatást, pl. égést tudnak okozni a kezelendő területen, de szisztémás mellékhatásról nem tudok. Nyugodtan elvégeztetheti a beavatkozást.

Kérdés: 2020. augusztus 23., 16:38; Megválaszolva: 2020. szeptember 07., 11:55

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...