Minden nyáron foltok

4-5 éve minde áprilistól ahogy bejön a melegebb idő,egészen szeptemberig amíg le nem hűl az idő piros,viszkető pöttyök jönnek elő rajtam. Ha megvakarom irdatlan nagyságúra képes feldagadni, ég, szúr és fáj. Amelyiket megvakarom jobban miután elmúlik olyan folt marad utána egy darabig mintha beütöttem volna azon a pontom a testem. Teljesen nem múlik csak össze-vissza van a testemen. Mindig a lábamon kezdődik kivétel nélkül és ott a legrosszabb is a helyzet. De előjön egyébként mindenhol a testemen,sőt a szám is beszokott ilyenkor dagadni. Ha nem vakarom őket akkor pár nap múlva eltűnik,de előjön másik helyen és ez így megy hónapokig mint az leírtam fentebb. Egész télen és ősszel nincs semillyen ilyesmi panasz. Sajnos voltam rengeteg bőrgyógyásznál már,mindegyik antihisztamint írt fel (allergia ellenes gyógyszert) mondva hogy ez csallánkiütés,de egyik sem használt sosem,sőt volt amelyiktől rosszabb lett... Az egyetlen dolog ami használt rá az a Medrol nevű szteroid tabletta 25 mg-os. Egyik orvos sem küldött semmi féle vizsgálatra hogy kiderítsék mitől lehet,csak ráfogták hogy csallánkiütés,allergia gyógyszert írtak és kész,de egyszerűen megőrülök tőle,ugyais az orvos a Covid miatt nem írja fel a szteroidot most mondva hogy legyengíti az a szervezetet. Ha fürdés után megnézem a piros foltok körül ilyen világos fehéres lesz,a hideg víz után ég és fáj,de nem viszket egy rövid ideig. (Alapjáraton piros foltok,ha megvakarom olyan mint a mellékelt képen is) .Szó szerint a talpamon,tenyeremen is előjön,arcon tehát mindenhol,de senki sem foglalkozik ezzel az egésszel,ezért fordulok önhöz.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza uricaria témában

A csalánkiütéseket rengeteg ok kiválthatja, de Önnél véleményem szerint a meleg miatt a testhőmérséklet növekedése okozza a tüneteket. Forduljon bőrgyógyászati allergológiai szakrendelésre kivizsgálás céljából. Esetleg még a nyáron fogyasztott zöldségeket is érdemes lenne megvizsgálni, mint kiváltó okot. A Medrol helyett próbáljon kombinált antihisztamint szedni, hátha nem lenne szüksége a szisztémás szteroidra.

Kérdés: 2020. június 05., 18:37; Megválaszolva: 2020. június 21., 18:46
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés
Kiütések a tenyéren