• hajhullás, fejbőr viszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! December óta megfigyeltem hogy egyre jobban hullik a hajam. Leginkább hajmosáskor, de akkor csomókban.Fésüléskor és álltalánosságban is hullik. Hajmosás után nagyon viszket a fejbőröm, már több samponnal próbálkoztam. A Forforin sampon száraz korpára enyhítette a tüneteket, de amint abbahagytam, még durvábban előjött. Legrosszabb a head and shoulders és a Bánfi koffeines sampon, médea kénes samponok voltak. A hajam hosszú régebben hullámos volt, most a fodrászom szerint is megváltozott az állaga, kiegyensedett. Erőtlen, lapos, tartás nélküli lett. A fejbőrömön alig látható korpa van, kis méretűek, nem piros nem foltos a fejbőröm. A viszketés az elején csak a fejtetőmön most már a tarkómön is érzem. Nagyon zavar és a hajhullás is frusztráló, jellemző volt a hajamra, de a szokásosnál kb. 3x jobban hullik. próbáltam nem hajszárítót használni, nem meleg vízzel mosni egyik se vállt be. Hideg időben sapkát hordtam. A festést is abba hagytam ami utoljára október-novemberben volt. A bőröm álltalánosan száraz van hogy szárazabb. Még jellemző a hajamra a töredezettség, de használok balzsamot rá, haj olajat. Fésülkörni csak nagyon enyhén szoktam. Álltalában összefogva hordom. Kérdéseim: Mit ajánl, mnejek-e el személyesen orvoshoz? Az interneten próbáltam utána olvasni, de nem tudtam beazonosítani a problémát. Hajam nem zíros, így nem zsíros korpa, szárazkorpára való sampon nem szüntette meg. Nincs bőrpír sem foltosodás nagyon kicsi a korpa, így nem hinném hogy sebborrhoeás dermatitisz, lehet vitamin hiány vagy valamilyen gyulladás? sajnos jelenleg a háziorvosi körzetemben leállították a vérvételt így max. magánban tudok elmenni aminek költsége megterhelő lenne számomra, de ha szükségesnek látja elmegyek. köszönöm a választ és a tanácsokat,

        Dr. Bodnár Edina válasza a hajhullás témában

        Nem tudom a fogamzásgátlót mióta szedi, összefügghet-e a hajhullással. A hajtünetei egyébként alulműködő pajzsmirigyre utalnak, ezért ezt érdemes lenne megnézetnie. Szedjen Forcapil kapszulát, helyileg használjon Alpicort oldatot.


        Kérdés: 2020. április 03., 12:00; Megválaszolva: 2020. április 10., 17:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2 napja jelent meg mi lehet ez kérem minnel hamarabb segitsen Képet megkapta?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.