Hirdetés
      • Bőrkiütés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Már egy hónapja az alkaromon kiütések vannak( alig viszket, dudoros), amelyre azt hittem napallergia, mivel az volt a mellkasomon és hasonló volt. Utóbbi már előző nyáron is volt. Több orvosnál jártam tavaly, de semmi nem segített. idén a mellkasomon sokat javult, Xyzalt szedek, és Halicar kenőcsöt használok, mivel az orvos által felírt rosszabb volt. Sajnos a karomon mégse javul, ezért kerestem meg Önt. Üdvözlettel: Lukácsiné

        Dr. Bodnár Edina válasza a Napallergia témában

        A lokalizáció alapján a napfény provokáló szerepe nem zárható ki. A karon emellett valószínű, hogy kontakt (a bőrrel érintkező) allergén is szerepet játszik a tünetek kiváltásában. A Xyzal mellett használjon nappalra fényvédő krémet, és naponta 2x lokális steroid krémet (pl. Advantan/Elocom).


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2019. augusztus 04., 18:35; Megválaszolva: 2019. augusztus 18., 17:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: