Hirdetés
      • Mitől lehet ez a lábamon?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktornő! Vegyiparban dolgozó középkorú (43) férfi vagyok.Munkámból adódóan sok időt töltök munkavédelmi zárt bakancsban. Néhány hete a bal lábam nagy lábujjának a csúcsán megjelent egy kinövés,először körömágy benövésnek tituláltam,mivel pár évvel ezelőtt jobb lábam nagylábujjának körömrésze is ez okból lett eltávolitva. Mostanra ez a ki vagy benövés,mely jellegét tekintve olyan mint egy bőrkeményedés,és a köröm ágyban jelentéktelen mennyiségű genny folyást eredményezett.Nem állandó jelleggel de olykor fájni is szokott.járásban nem akadályoz de néha mégis kellemetlen. Mivel bakancsot hordanom kell munka helyemen,mert követelmény baleset elkerülés érdekében, annyit tettem egy számmal nagyobb bakancsot kezdtem hordani. A helyi gyógyszertárban Tetran kenőcsöt ajánlottak rá.Szeretném véleményét kérni, valóban körömbenővés okozhatja vagy más egyéb bőrbántalomból adódó probléma? Köszönöm válaszát. Tamás

        Dr. Bodnár Edina válasza a Pyogen granuloma témában

        Sajnos a kép alapján nem tudom teljes biztonsággal azt mondani, hogy csak körömágy-gyulladás okozza a panaszt. Pyogen granuloma és acrolentiginosus melanoma is lehet. Forduljon személyesen bőrgyógyászhoz, hogy dermatoscoppal is meg tudja vizsgálni a területet. Addig kenje Fucidin kenőccsel naponta 2x.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 28., 07:05; Megválaszolva: 2019. augusztus 01., 13:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: