• ORBÁNC, CELLULITISE

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! Édesanyám 77 éves a körzeti orvos orbáncot állapított meg nála, be is volt dagadva csak az egyik lábfeje, piros is volt, láza hidegrázás nem volt. Irtak fel neki detralexet, Lioton ,gélt és 14 szemes aktil duo 850 mg antibiutikumot. Beszedte az összes antibiotikumot, de a lába továbbra is dagad és piros. Lehet e keringési elégtelenség az orbánc következménye? Kaphat e vérmérgezést kell e kezelni továbbra is antibiutikummal.? A másik van a kislábaúján egy seb, ami ott van kb fél éve és nem gyógyul be. Ma volt a sebészeten a főorvos úr Cellulitise betegséget állapított meg, a neten azt olvastam hogy antibiotikummal gyógyítható. A doktor úr nem írt fel neki semmit, se krémet se gyógyszert azt mondta ez már nem fog meg gyógyulni és nem kell vele semmit sem tenni, most még egyenlőre nem kell amputálni. Ettől lehet e vérmérgezése kezelhető e, mi a teendő? Tisztelt doktornő ez a negyedik alkalom ,hogy orvoshoz mentünk kétszer körzeti, egyszer sürgősségi úgy be volt dagadva anyukám egyik lábfeje, egyszer sebészet. Nem látom a teljes gyógyulást,de azért kicsit jobb, anyukámat valóban nem lehet meggyógyítani?Nézzem végig, hogy vérmérgezést fog kapni, vagy nem annyira súlyos az ügy? Teljesen tehetetlen vagyok, hova menjek mit csináljak? Üdvözlet

        Dr. Bodnár Edina válasza a seb és orbánc témában

        Igen, az orbánc után maradhat nyirokkeringési zavar, ami oedemával jár. Szedje a Detralexet és fáslizza a lábát. A tartós állás, ülés nem tesz jót ilyenkor, ezért inkább járkáljon, vagy ha ül, akkor polcolja fel a lábát. CRP alapján lehetne megmondani, hogy kell-e továbbra is antibiotikum. A Covercard nevű gyógyszer egyik hatóanyaga calcium-csatorna gátló, ami önmagában is okoz lábdagadást. A kislábujjon lévő seb valószínűleg érszűkületes eredetű, ezért keressenek fel érsebész vagy angiológus szakorvost, értágító infúziós kezelés céljából. A sebet tartsák mindig tisztán és szárazon, nehogy gangraena alakuljon ki belőle. A sebre bőrgyógyász szakorvosok tudnak írni speciális kötszert.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. június 18., 15:11; Megválaszolva: 2019. július 09., 13:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: