• Lábgomba vagy netán más bőrbetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm kedves Edina! Mint az amennyire a képen is látható.. lassan 1 hete, talán másfél is már inkább, elkezdtek néhol apró, vizenyős, váladékkal teli hólyagok nőni a talpamon(nem egyszerre). Némelyik már ki is fakadt, eleinte csak vízhólyagnak hittem, mivel fizikai munka végett aktívan, zárt cipőben tartózkodom. Kifakadás után nem nőttek újra, hanem csak ilyen heges maradt, mintha megégettem volna, viszont mintha továbbterjedt volna a benne lévő váladék felszínre törése miatt, más helyen megjelenve. Lábgombára gyanakvás révén a ****** nevű krémet próbáltam alkalmazni, ami mintha talán kicsit javított volna a helyzeten, de jelentéktelen mértékben. Ha azonosítható Ön számára ez a valami..kérdés, hogy fertőző-e a családom környezetére tekintve, illetve milyen gyógyászati termékkel kellene még próbálkozni és hogy mennyire kezelhető a helyzet? Netán szükséges-e nagyobb felülvizsgálat személyesen?

        Dr. Bodnár Edina válasza a Talp témában

        Dishydrosisnak látom, ami allergiás eredetű bőrbetegség. Az allergén lehet a gomba is, ezért Travocort krém használatát javaslom. A dishydrosis nem fertőző betegség.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 31., 16:59; Megválaszolva: 2019. június 06., 14:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: