Hirdetés
      • Övsömör jellegzetes kiütés nélkül?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! 2018. decemberében egy hányást és lázat okozó vírus után 2 nappal bordaközi idegfájdalomra ébredtem! Hónapokig jártam orvostól orvosig, gyomortükrözés, kardiológia, colonoscopia, mellkas röntgen, tüdőgyógyászat, reumatológia még a diagnózis végül idegbántalom lett. Volt 1-2 kis hólyagom az érintett területen, de azt mondták, nem kell vele foglalkozni, lehet a hányós vírus következtében is. Közben már nem csak a bordaközi idegbántalom gyötör, hanem az oldalamban és mostmár a combomban is fájó, néha égő érzést tapasztalok. Ideggyógyászat, koponya MR negatív, reumatológia, gerinc röntgen negatív, dignózis: idegbántalom. Ismét volt 1-2 apró kis hólyagom az érintett területen és az ujjamon, kézfejemen is , ami szintén fájt. A bőrgyógyász immunológiára küldött a múlt héten, amikor említettem, hogy ezek nyomán a hólyagok nyomán fájdalmat érzek, de nem maga a hólyag fáj, hanem alatta az izom/ideg. A neurológián írtak egy teperinep nevű gyógyszert,de őszintén szólva nem kezdtem még el szedni, amég nincs valami konkrétum, mi válthatja ki. Én közben elvégezettem a varicella zoster vizsgálatot is melynek eredménye: Varicella-zoster vírus IgM / ELISA 0,103 VE kétes Varicella-zoster vírus IgG / ELISA 0,960 VE pozitív Varicella-zoster vírus IgA / ELISA 2,000 VE negatív Megjegyzés Klinikai relevancia hiányában a kétes VZV IgM valószínûleg aspecifikus reakció eredménye. Akut fertõzés gyanúja esetén ismételt mintavétel javasolható. Szeretném a doktornő véleményét kérni, elképzelhető-e, hogy ténylegesen övsömör okoz ilyen jellegű idegfájdalmakat, vagy másfelé próbáljam a megoldást keresni? (Nem tudom, lényeges információ-e de az első idegfájdalom megjelenése előtt 2 héttel készült tetoválás.) Köszönöm szépen válaszát!

        Dr. Bodnár Edina válasza a Övsomor témában

        Ha a háton volt a tetoválás, akkor az előhozhatta az övsömörös tüneteket. Próbáljon meg carbamazepin hatóanyagú gyógyszert és B-vitamin komplexet szedni.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 06., 12:37; Megválaszolva: 2019. május 14., 22:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: