• Seb fenéktájon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék egy bőrömön tapasztalt sebbel kapcsolatosan. Fenéktájon már több éve van egy körülbelül pattanásnak megfelelő méretű seb és a tünetekből (néha váladékozó, esetleg vérző, de alapvetően nem mindig fájó seb, környékén sokszor nyirkos a bőröm) én pilonidiális cisztára gyanakszom, miután utánanéztem a panaszoknak. Munkám miatt sokat ülök és viszonylag szőrösnek mondanám testemet, így erre gyanakszom. Kérem, hogy amennyiben a kép minősége engedi(sajnos nem igazán tudtam jó minőségű fotót készíteni) egy véleményt írjon, ugyanis érdekelne, hogy mi lehet ez pontosan, illetve, hogy lehet-e esetleg valamilyen kenőccsel gyógyítani, vagy mindenképpen sebészi beavatkozás szükséges. Köszönöm.

        Dr. Bodnár Edina válasza a Pilonidalis ciszta témában

        A kép alapján pilonidális cisztának látom. Kezelje Fucidin kenőccsel párakötésben. Amennyiben nem javul, növekszik vagy fájdalmat okoz, forduljon sebészhez.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 05., 11:24; Megválaszolva: 2019. március 05., 13:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: