Hirdetés
      • Szeborreás dermatitis

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! Kb. 13 évvel ezelőtt kezdődött az arcomon a jobb halánték mellett egy aprócska folt megjelenése. Ez a folt az évek során mind nagyobbra nőtt és jelen pillanatban kb. 2-2, 5 cm átmérőjű kör alakú barna színű foltot képez az arcomon a szemem mellett. Mindig is féltem ezzel foglalkozni, de ha a bőrgyógyásznak megmutattam, akkor mindig csak egy kis szépséghibára hivatkozott, amely nem igényel beavatkozást és nem rosszindulatú daganatos betegség az arcomon. Az utóbbi időben sajnos ez a szeborreás folt tovább növekedett és félek, hogy nehogy a szememet is megtámadja. Elmentem ezért más városban bőrgyógyászati sebészeti rendelésre, ahol olyan javaslatot kaptam, hogy ezt az elváltozást az arcomon sebészeti úton ki kell metszeni és a jelentkező heget új bőrrel pótolni. Volt olyan vélemény is más bőrgyógyászati vizsgálat során, hogy lézeres kezeléssel, esetleg fagyasztással meg lehet szabadulni ettől a jóindulatúnak nevezett bőrgyógyászati szeborreás daganattól. Betegségeim: évek óta tartó magas vérnyomás, krónikus bronchitis, melyeket orvosi kontrollvizsgálatok keretében kezeltetek és gyógyszereket szedek. A fejem bal oldalán a halánték környékén egy jóindulató meningenoma található, melyet kb. 10 éve fedeztek fel. Kérdésem a doktornőhöz az lenne, hogy a szeborreás nagyméretű folt eltávolítására a fent leírtak közül mely eljárás tűnne számomra egy végleges megoldásnak, mely a későbbiek folyamán nem újulna ki az arcomon. Tisztelettel várom válaszát.

        Dr. Bodnár Edina válasza a Verruca seborrhoica témában

        Mivel ez a verruca seborrhoica nagy és vastag, ezért én az ún. shave biopsziat javaslom, amely egy sebészi eltávolítás, de nem kell bőrpótlás.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 14., 19:02; Megválaszolva: 2019. február 22., 17:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: