Laborlelet bőrtünetekkel

Tisztel Doktonő / Doktor Úr! Nyáron a jobb combomon megjelentek viszkető piros foltok, amik vakarózás után kissé érdesebb felületűvé váltak, és megduzzadtak. Ezek aztán néhány hét alatt maguktól elmúltak. Augusztus végén arra lettem figyelmes, hogy reggelente nagyon piros a szemen, majd napközben elmúlik… Szeptember elején kötőhártyagyulladást állapítottak meg a szemészeten (Floxal csepp 1 hétig, napi 5X). Eltelt 2 hét, majd ismét kötőhártyagyulladásom lett, ismét Floxal a fenti mennyiségben. Ezután kb. 9-10 nappal megint piros szemmel a szemészeten kötöttem ki, ahol megállapították, hogy most episcleritisem van, ami a szervezetben zajló gyulladásra utal. Mindenképpen gócot kell kutatni. Fül-orr-gégészet: negatív Nőgyógyászat: negatív Fogászat: negatív Izületi panaszom nincs 2 napja hasmenésem van, amit a gyerekektől kaphattam el… De ez sem sürgető, és már rendeződni látszik! Szeptember elején megjelentek a bőrtünetek is, amiknek nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget, de kb.1-2 hete egyre kínzóbb viszketési ingerekkel küzdök: - Hajas fejbőr jobb oldal - jobb fül mögött - jobb fül mögött nyirokcsomó duzzanat (szemmel nem nagyon látható, csak kézzel tapintható, nem fáj, néha viszket) - jobb vállon - hátam tetején a nyakhoz közel a gerincnél egy negyed tenyérnyi folt - a hátam közepén a gerincnél egy tenyérnyi folt - a fenekemen a farpofákon, a fenekem felett a gerincnél a jobb combomon, oldalt Bőrgyógyász szerint gyógyszer allergia. Jó pár éve (min. 3) szedem a következő gyógyszereket: meforal 500 mg (3x1) L-Thyroxin 75 mikrogramm 3000 NE D-Vitamin 2 hét Provera (1 hét: 2x2, 5mg; 1 hét: 2 x 5mg; 2 hét szünet) Azt gondolja, nem allergia, semmiképpen sem kell allergológiára mennem, ezért elküldött laborra: Fehérvérsejt 7, 0 Neutrofil 5, 0 Limfocita 1, 35 Monocita 0, 45 Eozinofil 0, 20 Bazofil 0, 03 Neutrofil 71, 20% ++++++ Limfocita 19, 20% ++++++ Monocita 6, 40% Eozinofil 2, 80% Bazofil 0, 40% Vörösvérsejt 4, 9 Hemoglobin 132 Hematokrit 0, 42 MCV 86, 3 MCH 26, 9 MCHC 312 Trombocita 334 MPV 10, 6 RDW-SD 41, 7 Vörösvérsejt süllyedés 42 +++++++ C reaktív protein 29, 57 +++++++ Anti-streptolizin O 131   Nagyon megrémült, amikor látta, hogy milyen magas a CRP értékem, de tanácstalan volt. Végül felírt Medrolt (8mg/nap), és 1 hét múlva kontroll. Kérdésem: Milyen úton menjek tovább? Nem lehetséges, hogy ez vmilyen bőrgyulladás, és amiatt ekkor az érték? Vagy esetleg tényleg gyógyszerallergia lehet? Mit tud megállapítani a fenti labreredményből? Kell-e valamilyen komolyabb betegségre gondolnom (nyirokcsomó, viszketés)? Köszönöm megtisztelő válaszát, előre is. Üdvözlettel: Pincsi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza a bőrtünetek témában

A magasabb CRP hátterében fertőzés és ízületi gyulladás is állhat. A viszketést a fertőzésre adott allergiás reakció, de gyógyszer is okozhatja. Mindenképpen góckutatás szükséges, hogy a szervezetben esetlegesen meglévő fertőzést kimutassák. Háziorvos el tudja küldeni ezekre a vizsgálatokra.

Kérdés: 2017. október 13., 19:48; Megválaszolva: 2017. október 19., 15:12
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Mi lehet az?
Hámló mellbimbó - Paget kór?
Kiütések az arcon