Szúró viszkető árzás a test efész felületén

Tisztelt Dr. Bodnár Edina! Már néhány hónappal ezelőtt jelentkezett a panasz, amely során fájdalams szőrő érzést érzek szinte az egész testemen. Ilyenkor általában viszketés tör rám, de ez semmit sem segít a helyzeten. Ez az állapot 5-10 percig szokott tartani. Általában akkor jelentkezik, ha kimelegedem, és elkezdek izzadni. Ez leginkább edzés kezdetén szokott jelentkezni, bemelegítéskor, de egy 10 perc után végül is többé kévesbé elmúlik, bár nem teljesen. Akkor is elő szokott fordulni amikor a kinti hidegből belépek a meleg szobába. Eleinte még csak az edzés kezdetén volt jellemző ez, és leginkább a hátamon, de a melkas hasi részen is érztem. Mostbár a lábakon talpakon is jellemző és már napi rendszerességű, emiatt eléggé aggódom. Már attól is jelentkezett hogy forró levest ettem és emiatt kimelegedtem. Nem tudom, hogy van e köze ehhez, de a tél kezdtetén nagyon kiszáradt és repedezetté vált a kézfejem. Ezen a részen gyakrabban is szoktam érezni ezt a szúró viszgetést. Korábban jelet meg egy gombás fertőzés a hátamon, de ez már elmúlt, ílletve kezdődő lábgombát is diagnosztizáltak nálam de ezt is kezeltem kenőccsel. Nem tudom ezeknek lehet e bármi köze a problémámhoz. Arra is gondoltam, hogy valamire allergiál lehetek, mosopor vagy valmaijen textil, ruhaféle. Korábban nem volt semmilyen ilyen problámám, den tudom, hogy ilyen kialakulhat e. Akkor is tört már rám ez a jelenség mikor zuhanyoztam forró viz alatt, így nem tudom hogy lehet e köze a ruhákhoz a problémámnak.

Dr. Bodnár Edina válasza Kolinerg urticaria témában

A tünetei egyfajta allergiás reakcióra jellegzetesek, amit a testhőmérséklet emelkedése vált ki. Sokszor csalánkiütések is kísérik. Forduljon személyesen bőrgyógyászati allergológia szakrendelésre. A tünetek enyhítése céljából szedhet antihisztamin tablettát (pl. Aerius, Xyzal, Cetirizine) .

Kérdés: 2017. január 01., 14:49; Megválaszolva: 2017. január 14., 13:36
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
A csalánkiütés hogyan...
Kedves Doktornő! Már nem tudok kihez fordulni a betegségemmel. Számtalan klinikát, magánorvost felkerestem már mindhiába. Csalánkiütésben...
Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét