Pithyriasis Rosea terhesség alatt árthat e a babának?

Kedves Doktornő! Én egy 20 hetes kismama vagyok. Kb. bő egy hete megjelentek a hasamon piros pöttyök. Elmentem bőrgyógyászatra ahol azt mondták rózsa kiütésem van (pithyriasis Rosea) A bőrgyógyász javasolta, hogy kérdezzek rá a nőgyógyászomra, hogy ez árthat e a babának. A nőgyógyászom nem tudja mivel ő még ilyet nem látott. Az lenne a kérdésem Önhöz ez mennyire ártalmas nekem meg a babnak? Nagyon aggódom! Mit lehetne ez ellen tenni? Ez mitől jöhetett ki? Még annyit szeretnék megemlíteni, hogy a vizeletemben találtak streptococcus baktériumot, esetleg lehet az válthatta ki? Válaszát nagyon szépen köszönöm! Üdv. Anett

Dr. Bodnár Edina válasza Pityriasis rosea témában

A pityriasis rosea egyfajta herpeszvírus okozta betegség, amely nem szokta befolyásolni a terhességet, nem okoz magzati elváltozásokat. Gyógyszeres kezelése nem szükséges, helyileg lehet szárítani a tüneteket. A fürdés, zsíros, nehéz állagú, illatanyagot tartalmazó krémek ronthatnak a betegségem, ezért ezeket kerülni kell. Több hét alatt magától is gyógyul.

Kérdés: 2016. szeptember 05., 12:58; Megválaszolva: 2016. szeptember 05., 22:36
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Pityriasis rosea, rózsahámlás
Kedves Webdoktor! A kérdésem az lenne hogy mik a pityriasis rosea tünetei, arcon megjelenhet e és hogyan gyógyitható? Válaszát előre is köszönöm
Fábry szindróma?
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...