Gyerekkori hajhullás

Tisztelt Doktornő/Doktor úr Szeretnék segitséget kérni, mert már nem tudom hova forduljak. Kislányomnak (6 éves múlt) kb egy hónapja el kezdett hullani a haja. először csak a fésülésnél vettük észre, aztán már a ruháin és a földön is. 6 hónaposan kiderült hogy tejfehérje allergiás, 5 éves koráig nem is nagyon evett tejet csak speciális tápszert. A bőre azonnal reagál ekcémával a kézfején és könyök hajlatban ha több tejes dolgot eszik hirtelen. Ezeket a tüneteket már egészen jól kezeljük és már nem is zavaró, kordában tartható. Az utolsó vizsgálati eredménye az allergológián mindenre negativ lett. A fejbőrén a babakori koszmója még 1 évesen is jelen volt, semmilyen speciális sampon nem használt, vagy az olajozás, dörzsölés. Mai napig ha hajat mosunk, száritás után is van egy kis fura faggyú szaga a fejbőrének. Elmentünk labor vizsgálatra, hátha vas hiány de szerencsére minden rendben van, normál értékű. Magas 6, 3 éhgyomri cukrot mértek, emiatt másik vizsgálatra is elmentünk ahol már csak 5, 3 lett az eredmény, de mivel itt a vérnyomását mérték magasnak emiatt majd be is kell feküdnünk kórházba. Ezen kivűl ennek a labor vizsgálatnak az eredményei is normál értéket mutattak mindenből. Fül orr gégészetet is megjártuk, ahol szintén minden rendben, picit piros a torka, fogászat rendben. A haja nem elhatárolható foltokban hullik, hanem egységesen, már új haja sincs. Hova tudunk még fordulni, milyen vizsgálattal lehet rájönni hogy hirtelen mi okozhatja ezt a hajhullást. kb 1 hónapja vásároltam neki vitamint amiben A, D, E, C, thiamin, riboflavin, niacin, B6, folsav, B12, biotin, pantoténsav, kolin, vas, cink, jód, réz, mangán van. Az étvégya jó, bár nagyon kis sovány mert magas kislány. Inni iszik rendesen, naponta eszik almát, zöldséget. Bár amiatt hogy kicsinek nem ehetett csokit, stb, most annál nagyobb sajnos az igénye az édességre. Sportol (tornázik9 egy héten 3-4 alkalommal. Tanulása rendben nincs figyelem zavara. Feltünően sokat jár pisilni. De a vizeletében sem találtak semmi eltérő értéket. Remélem minden kellő információt leirtam. Segitséget előre is köszönöm. Tisztelettel, peszti11

Dr. Bodnár Edina válasza hajhullás témában

Az hogy a kislánya sokat pisil, cukros ételeket enne és sovány, cukorbetegségre gyanús. Emellett még a lisztérzékenyseget érdemes lenne kizárni, mert az okozhat soványságot, felszívódási zavart, és ezáltal hajhullást. Advantan oldatot javaslok lokálisan és Plantur sampont.

Kérdés: 2016. március 10., 22:12 ;Megválaszolva: 2016. március 16., 12:15
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
COVID utáni hajhullás
Örökletes hajhullás
Korai hajhullás
Tisztelt Doktornő! Fiam 18 éves. 4 hónapja kezdődött a hajhullása. Labort is csináltattunk, ami eltérés van, a TSH: 5,13 mU/L (0,4-3,7) ; AST:...
Kemoterápia utáni ritka haj.
Tisztelt doktornő/doktor úr! 16 évesen kezdtem a kemót (heredaganat) és kb. 8 hónapig tartott. A kezelés után nem egészen egy hónappal nőtt ki a...
Arcszőr hullás
Tisztelt Cím! A problémám a következő lenne: Kb. 1 éve begyulladt egy fogam, amit aztán gyökérkezés követett. Egy ideig elvoltam vele, majd...