Pattanások ellen Minostad fémallergiával

Tisztelt Doktor nő! Ausztriából kaptam Minostad nevű kapszulát a bőrömre egy barátomtól. Pattanásos, zsíros, mitesszeres a bőröm. Nem használt igazán semmi, de erre esküdni mernek sokan. Igen ám, de fémallergiám van. Titándioxidot tartalmaz a kapszula. A mértékét nem tudom, de feltehető, hogy kis mennyiségben nem okoz bőr irritációt, és szedhetem, vagy mindenképpen kerüljem? Végső előtti elkeseredésemben teszem fel a kérdést, reménykedve szaktudással rendelkező válaszában, szabad-e? Korábban Jasminelle fogamzásgátlót szedtem ami vörös vas, sárga vas-dioxidot és titándioxidot tartalmaz, a bőrömön mindenütt kiütések keletkeztek, abbahagytam és elmúlt. Köszönöm Berni

Dr. Bodnár Edina válasza Fémérzékenység témában

Sajnos nem tudhatja, hogy a Jasminelleben levő vas és titán-dioxid közül melyik, vagy a Jasminelle hatóanyaga okozta-e a kiütéseket. Kivizsgálás céljából forduljon személyesen bőrgyogyaszati allergológiai szakrendelésre. Vagy még egyet megpróbálhat, kérjen a gyógyszertárban gyerekfényvédő mintát (mert az titán-dioxidot tartalmaz) , és kenje vele a bőrét, hogy tesztelje érzékeny-e rá.

Kérdés: 2016. január 29., 13:08; Megválaszolva: 2016. február 03., 18:18
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Fémérzékenység?
Tisztelt Dr Nő. illetve Dr. Úr! Judit vagyok, 21 éves. Sajnos nem tudok fülbevalót hordani, ennek igazi okát csak feltételezni merem. Eleinte...
Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét