Mit tegyek!

Tiszelt Doktor Úr! Lassan 1 éve elég mélyen berepedezik a sarkam és a nagylábújjamnál, rendszeresen járok pediküröshöz és már aznap ujra bereped és ki is vérzik a.Egész nyáron nem mertem felvenni papucsot és szandált, mert féltem a fertőzéstől.Bőrgyógyásznál, körzetiorvosnál jártam vele és semmi ötletük nem volt hogy mitől lehet.Nagyon szeretném ha valaki segiteni tudna.Várom a válaszát! Köszönettel: P Andrásné

Dr. Bodnár Edina válasza sarok bőr témában

Sokszor csak a mechanikai irritáció miatt alakul ki bőrkeményedés. Semmiképp nem javaslom a pedikűrös által történő mechanikai eltávolítást, mert csak ronthat a helyzeten. 30%-os szalicilsavat tartalmazó kenőcsöt javaslok éjszakára folpakkos kötésben. Amennyiben nem csökken a tünet, akkor szisztémás retinoid szedése is szükségessé válhat.

Kérdés: 2016. január 24., 19:47 ;Megválaszolva: 2016. február 03., 16:44
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Café au lait
Fejbőrön barna foltok
Piros tűhegynyi pontok a bőrön
Fábry szindróma?
Hónalj nyirokcsomó duzzanat