• bőrpír, kiütések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Körülbelül 1 éve elmentem a Mária utcai bőrklinikára, mert az állam jobb oldalán piros foltok jelentek meg és nem nagyon akartak elmúlni. Nem tudták megmondani mitől van, de nyáron ez úgy tűnt, hogy elmúlt. Most ősszel az állam bal oldalán tűntek fel ezek a foltok és esztétikailag nagyon zavarnak. A nagylányomnak van itthon az ekcémájára egy kevert kréme, ami szteroidot is tartalmaz, kínomban azt próbáltam ki. Ez a krém 2 napos kezelés után használt és használ, de ha nem kenem, akkor 2 nap után újra visszajönnek a foltok, pattanásszerű pontok.Elmehettem volna a Mária utcába, hiszen egy udvarral arrébb dolgozom, de a rossz tapasztalat miatt ezt nem tettem. Remélem sikerült olyan képet készítenem, ami alapján egy kis felvilágosítást kaphatnék, hogy ez mitől lehet. Segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel: Gáborfi Zsuzsanna

        Dr. Bodnár Edina válasza a Rosacea témában

        Az állon lévő kiütéseknek hormonális/nőgyógyászati és emésztőrendszeri okai vannak, ezért ezek kivizsgálása mindenképp indokolt. Lokálisan nem javaslom a steroidos krém használatát, mert hosszú távon ronthat a tüneteken, állandósíthatja azokat. Próbálja meg az Alksebor kenőcsöt alkalmazni!


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2016. január 24., 10:19; Megválaszolva: 2016. február 03., 16:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: