bőrelváltozás a péniszen

Tisztelt Dr Bodnár Erika! Köszönöm megtisztelő válaszát. Elmentem a bőrgyógyászatra ott azt mondták hogy herpes és kaptam rá Herpesin tablettát és Fucicort kenőcsőt. Viszont levették a szerológiára a vért de nem tudom hogy ha ez a szifilisz tünete ami a képen látható, mint ahogy Ön is írta akkor azt a vérvételből ki lehet e majd deríteni ha nem volt meg a 6 hetes ablakperiódus. Mert kb ahogy ez a seb kijött 1 héttel volt kapcsolatom akitől kaphattam. Vagyis pontosan az aggaszt, hogy ha nem telet el a 6 hét és nem mutatja ki a vérvételből a vizsgálat akkor lehet mégis Tisztelettel M.T.

Dr. Bodnár Edina válasza Syphilis témában

A syphilis I. stádiumban szerológiával nem mutatható ki a fertőzöttség, ekkor a kimutatás csak a sötét látóteres mikroszkóppal lehetséges, ami sajnos nem minden bőrgyógyászaton elérhető. Azt javaslom, hogy a lehetséges fertőzéstől számítva 6 héttel ismételjék meg a szerológiát.

Kérdés: 2016. január 23., 20:13; Megválaszolva: 2016. január 23., 21:11
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Genitális herpesz esetén ez...
Kisgyerek halanték pukli
Csomó az arcbőrben
Patológiai lelet értelmezése
Fotodinámiás terápia