Mi lehet ez?

Tiszteletem! A kisfiam problémájával kapcsolatosan írnék, kérdeznék. Először is: a kisfiam fehér bőrű s talán ez miatt is szárazabb, érzékenyebb a bőre. Egyik nap az óvodából hazajövet észrevettem, hogy valami megcsípte a jobb fülcimpája mögött.Piros volt és száraz, viszketni viszont nem kimondottan viszketett. Bekentem testápolóval (gyógyszertári, készített) . Másnap reggel több szabályos kör alakú folt volt sok az arcán, és a kezén egy-két helyen. Ezek a foltok nem viszkettek, viszont egyre nagyobbak lettek, piros széllel és sárgás középponttal. Olyan volt, mintha a szúnyog csipkedte volna meg több helyen. A foltok eleinte kis kemény búbok, majd ahogy nőttek, úgy dagadtak egyre jobban. Nem fáj és nem is viszket a kisfiamnak ezek a foltok..a torka nem dagadt be, közérzete nem volt rossz. Elvittem a háziorvoshoz, adott neki allergia elleni gyógyszert. Másnapra úgy ahogy jött el is tűnt minden a kisfiam testéről. Ez egy hónapja volt...most megint előjött és ugyanúgy kezdődött..a füle mögött száraz volt a bőre, majd csípés szerű folt... Nem próbáltunk ki semmilyen új ételt vagy italt, sem mosóport stb.. Ha még egyszer előjön akkor mindenképp vérképet kérek illetve bőrgyógyászhoz viszem, csak ahogy jön, úgy el is tűnik ez a jelenség. Kérem, nézze meg a képet... Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza foltok témában

Sajnos egyéni érzékenység alapján a csípések allergiás reakciót váltanak ki, melynek mértéke változó a helyitől a szisztémás reakcióig. Érdemes lenne bőrgyógyász allergológushoz fordulni, és csípés esetén azonnal bevenni allergia ellenes gyógyszert.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2015. október 22., 11:02; Megválaszolva: 2015. november 08., 14:46
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Foltok a hátamon.
Üdvözlöm. Az lenne a kérdésem, hogy a képen látható foltok mik lehetnek? Csak a hátam jobb oldalán vannak. Köszönöm. Üdvözlettel: Balázs
Foltok a kézfejemen
A képen látható foltok vannak a kezemen. Nem találják az okát. Labor negatív, allergiát egyelőre nem találtak.
Lehetséges?
Tisztelt Doktor Úr Azt szeretnem megkerdezni h a makkom aljan lévő fordeyc Foltok átterjedhetnek-e a baratnőm mellére mert kiütéses lett a melle, vagy...