Piros viszkető kiütések a karon

Tisztelt Doktornő! 2 hónapja kiütések jelentek meg mindkét karomon (képeken látható) . Először egy karkötő miatt jelentek meg amit a régi fém allergiámnak tulajdonítottam be. Karkötőt többet nem használtam, de a kiütések továbbterjedtek a könyökhajlatra és a másik karomra is (mindkét karnál főleg a csukló belső oldalán) . Kaptam Lertazin tablettát és kenőcsöt (nehezen olvasható: cutivate) , eleinte segített, a kiütések majdnem elmúltak, de idővel visszajöttek és azóta változó intenzitással folyamatosan viszket a karom. Pár napja voltam tengerparton, az utolsó 1-2 napra eltűntek, most megint itthon újból előjöttek. Pöttyszerű, piros, hólyagosodik, vakarásnál mégjobban viszket. Sokszor viszket olyan helyen a karomon ahol még nincs pötty, de ezt követően megjelenik. Voltam szakrendelésen ahol felírták az említett gyógyszereket és azt mondták a melegtől érzékeny a bőröm. Eddig soha nem volt ilyen problémám, kivéve a fémallergia ami mindig elmúlt pár nappal az érintkezés megszűnése után (azon felül nem viszketett) . Mi okozhatja a problémát és hogyan lehet megszabadulni tőle? Az elmúlt 2 hónapban nem történt olyan változás életemben ami számomra ezt megmagyarázná. Köszönettel, Vera

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Allergia témában

Allergiás tényezők válthatják ki a tünetet. Azt javaslom, hogy személyesen forduljon bőrgyógyász allergológushoz az ok kiderítése céljából. Amíg nem fordul szakorvoshoz, addig használja az eddig alkalmazott kezelést.

Kérdés: 2015. augusztus 17., 22:52; Megválaszolva: 2015. augusztus 26., 18:17
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés