Láb sebesedés

Tisztelt Doktornő! A nagymamámnak kb. lassan egy éve elkezdett sebesedni a lába mintha megégett volna először a bal de pár hete már a jobb is. Mindkét lábán a bokája felett a hátsó részen tenyérnyi felületen. Sajnos nem hajlandó orvoshoz menni bárhogy is kérjük mert fél a kórházi kezeléstől hogy levágnák. 2 éve volt egy tomportáji törése azóta járókerettel tud csak közlekedni. A szívéről nagyon vizesedik és pár hete látom hogy a lábából a sebes részből folyik ki a víz. Sajnos nem szeret róla beszélni sok mindennel próbálta kenni és mindig be van kötve neki amit naponta többször is cserél a víz miatt. Amikor elkezdődött még csak piros volt de mára sokkal sebesebb. Csatoltam egy képet de ez nem az ő lába csak körülbelül így néz ki. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Stasis dermatitis témában

Szívbetegség és keringési (visszér, nyirokér) zavar okozza a bőrtünetet. Erőteljes vízhajtás mellett vénaerősítő gyógyszer (pl. Detralex) szedése javasolt. Lokálisan Betadine oldatos ecsetelés után Ung.alum.acet.tart. kenőcsöt és fáslizást ajánlok. Nyugtassa meg a nagymamáját, hogy nyugodtan forduljon orvoshoz, mert a lábának az állapota nem indokolja az amputációt.

Kérdés: 2015. július 09., 18:43; Megválaszolva: 2015. július 14., 09:47
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Miért viszket,és váladékozik?
PlEVA+ pajzsmirigy , oltás
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás
Bőrkiütések gyermeken