Felfázás, mellékhere megnagyobbodás, kiütések a péniszen

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Páromnak kb. 1 hónapja elkezdett fájni a jobb vese tájéka, illetve a jobb mellékheréje meg volt nagyobbodva. Vizeléskor időnként enyhén csípő érzést érzett. Felfázásra gyanakodtunk, de nem fordult orvoshoz. Egy héten keresztül Augmentint szedett, napi 2x1-et, ami után a tünetek elmúltak. 1 hete, szexuális együttlétet követően másnapra, 4-6 pici piros pötty jelent meg a makkján. Fájdalmat, viszketést nem okoztak neki, viszont vizeléskor időnként újra jelentkezett a csípő érzés. Fucicort krémmel kente és ezüstkolloid oldatot kezdett fogyasztani, és a kiütés 1 nap alatt el is múlt. Még egy napig kente a krémmel, de miután abbahagyta, újra előjött egyetlen piros pötty a makkon, és a bőr enyhén ki volt repedezve. Azóta újra keni a kenőccsel, és ismét elmúltak a tünetek. Azt szeretném kérdezni, hogy mi állhat a tünetek hátterében? Lehet-e összefüggés a felfázásos tünetek és a makkon jelentkező kiütések között, vagy két különböző dologról van szó? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza piros pöttyök témában

Lehet összefüggés a 2 tünet között, mert mindkettőt fertőzés (baktérium vagy gomba) okozza. Önkezelés nélkül forduljon urológushoz.

Kérdés: 2015. május 22., 15:45; Megválaszolva: 2015. május 22., 22:25
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése