Érzékeny a bőr a makk alatt frenulotomia után

Tisztelt Doktornő! Életemet eddig rövid fitymafékkel éltem. A fitymafék műtétjére tavaly nyáron került sor. A műtét jól sikerült. A problémám az, hogy a makkom alatt közvetlenül, hátul, ahol a fityma a rövid fék miatt nem tudott sohasem hátracsúszni és a fityma mindig takarta, ott a bőr sokkal érzékenyebb, mint a makkon vagy a péniszem bármely másik bőrfelületén, továbbá érezhető, hogy a bőr sokkal vékonyabb, és,, fényesebb" is, mint bárhol máshol. A makkon, a fék hege is sokkal érzékenyebb a teljes hosszában. Olyan érzésem van, mintha még a bőrfelület nem szokta volna meg azt, hogy szabadon van. Hámlás, elszíneződés nem tapasztalható, valószínűleg fertőzés nincsen. A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne enyhíteni a fájdalmon, amit akkor érzek, ha hozzáérek? Létezik valami módszer a bőr,, edzésére", hogy ugyanannyira legyen csak érzékeny az eddig fedett terület, amennyire a pénisz többi része? Segítségét és válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Heg témában

Műtét után érzékenyebb lehet a bőr. Kezelje Curiosa géllel naponta 3-5 alkalommal.

Kérdés: 2015. április 28., 17:23; Megválaszolva: 2015. április 29., 19:21
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Pörk leválása utáni piros folt
6 éves kislányom arcát az óvodában megkarmolta egy csoporttársa, elég mélyen. A seb nedvedzett, majd pörkösödött. Azóta a pörk levált, de a...
contractubes gél
Tisztelt Doktornő, Kb. 20 cm.es műtéti heg kezelésére fél éve alkalmazok contractubex gélt. A hegen azonban továbbra is zsugorodások, ráncok...
Szabályos kör alakú kiütés/heg
Tisztelt Doktornő! A bal vádlimon tegnap este vettük észre a képen látható kiütést/hegesedést. Szabályos kör alakú tapintésra a széle...
forradás eltüntetése
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Sajnos volt egy kisebb balesetem, ami miatt az orrom alatt felszakadt a bőröm. Nem varrták össze, de szerintem kellett volna....
Visszapigmentálódás
Üdvözlöm! 2014 Októberében sebészetileg szikével kimetszettek 2 anyajegyet a hátamon. Nem volt vele probléma csak kiálltak és pont a...