IPL villanófényes otthoni tartós/végleges szőrtelenítő veszélyei a bőrre

Tisztelt Bőrgyógyász Szakorvos! Évek óta szőrtelenítem az egész testem, tetőtől talpig gyantával. Sajnos sokszor szőrbenövéseim vannak legfőképpen intim részen, amik begyulladnak, és nagyon csúnya, piros a helye, ami nem esztétikus, és nem is kellemes érzés. Arra gondoltam, hogy kipróbálom a tartós/végleges IPL villanófényes szőrtelenítést, egy manapság kapható otthoni IPL géppel. Viszont elolvasva a működési elvüket, miszerint a villanófény hőenergiája a szőrtüszőt tönkreteszi, ezáltal az nem tud új szőrt "kinevelni", elég riasztóan hangzik. A kérdésem az volna, hogy akár rövid-, akár hosszútávon okozhat ez valami kárt a bőrben, ami bármilyen bőrbetegséghez vezethet? Mire kell ügyelni egy ilyen készülék használatakor? Van bármilyen hátránya ennek a módszernek?, Amit kinéztem készüléket, az a Remington IPL6000F i-Light Pro Face & Body - tartós szőrtelenítő. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Bodnár Edina válasza Ipl témában

Nyugodtan használhatja a gépet, nem okoz károsodást a bőrben.

Megválaszolva: 2015. március 22.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

IPL kezelés
Kedves Doktornő/úr! 23 éves férfi vagyok és gyerekkorom óta seborrhoeam van. Elsősorban a fejemen volt, de az idő előrehaladtával megjelent az arcomon is....
IPL szőrtelenítés
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Olyan kérdésem lenne, hogy villanófényes, IPL technológiás szőrtelenítésre járok, viszont közben kaptam gyógyszereket: Huma...
Travocort krém újbóli használata
Műtéti heg kezelése
Lila foltok testszerte
Melanoma malignum nodulare cutis...