IPL kezelés

Kedves Doktornő/úr! 23 éves férfi vagyok és gyerekkorom óta seborrhoeam van. Elsősorban a fejemen volt, de az idő előrehaladtával megjelent az arcomon is. Utóbbi 3 évben annyira súlyos lett, hogy bőrgyulladás is előjött (seborrhoeas dermatitis) . Az állandó gyulladás hatására nagyon vörössé vált az arcom és azt mondták, hogy rosaceam is van. Lényeg, hogy egy ideje tudom kezelni a seborhoeat (diéta, kénes és szaliciles kenőcsök) és egészen helyre jött az arcom, de a vörösség / kivörösödés nem múlt el. A kérdésem pedig az lenne, hogy ipl-el kezeltethetem-e az arcomat, nem-e kizáró ok a seborrhoeas dermatitis. Segítségüket előre is köszönöm!

Dr. Tóth Gyöngyi válasza IPL témában

Tisztelt Kérdező! A seborrhoeás dermatitis nem kizáró ok az IPL kezelés során, de ha nagyon gyulladt állapotban van inkább várjon a kezeléssel. Ha lehetősége van javaslom, hogy orvos által használt IPL vagy lézer készülékkel kezeltesse magát.

Megválaszolva: 2011. október 31.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

IPL villanófényes otthoni...
Tisztelt Bőrgyógyász Szakorvos! Évek óta szőrtelenítem az egész testem, tetőtől talpig gyantával. Sajnos sokszor szőrbenövéseim vannak legfőképpen intim...
IPL szőrtelenítés
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Olyan kérdésem lenne, hogy villanófényes, IPL technológiás szőrtelenítésre járok, viszont közben kaptam gyógyszereket: Huma...
Travocort krém újbóli használata
Műtéti heg kezelése
Lila foltok testszerte
Melanoma malignum nodulare cutis...