Ekcéma terhesen

Jó napot kívánok! Csecsemő korom óta ekcémás vagyok. Szteroidos krémet használok 3 hónapos korom óta. 1 hete kiderült hogy terhes vagyok 6 hetes. Cetirizint szedtem a viszketésre de most nem szedem nem tudom szabad e. A nőgyógyász azt mondta a szteroidot ne használjam vagy csak nagyon ritkán vékonyan. Már próbáltam a körömvirág krémet és a shea vajat de nem használ. Nagyon csúnya lett az ekcéma a karomon kézfejemen ujjaimon már tiszta hólyag is máshol is van de ott nem ilyen súlyos. Tudna ajánlani valamilyen szteroid mentes krémet rá ami használ is meg valamilyen allergia gyógyszert amit terhesség teljes ideje alatt lehet szedni? A szteroidos krém használatáról mi a véleménye terhesség alatt? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Ekzema témában

A lokális szteroidok nem kontraindikáltak terhesség alatt, viszont az antihisztaminok szedését nem javaslom. Az Atoderm P.O. Zink krém steroidmentes gyulladáscsökkentő, amit nyugodtan használhat. Illetve az óvatos napoztatás is jó hatású szokott lenni.

Kérdés: 2015. március 15., 09:16; Megválaszolva: 2015. március 22., 22:06
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése