xanthelasma palpebrarum

Tisztelt doktornő, a bal szemem sarkaban megjelent egy sárga folt, utánaolvastam és azt hiszem xanthelasma, ami a koleszrerinszint novekedés miatt van. Azt szeretném megkérdezni, hogyan lehet eltüntetni, elmulik-e ha lecsökken a koleszterinszint? Ha lehetne elkerülném a sebészeti beavatkozást. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza xanthelasma témában

Nem mindig jár vérzsíreltéréssel a xanthelasma, és sajnos a vérzsírok normalizálódásával sem tűnik el. Sebészi kimetszéssel és lézeresen is eltávolítható.

Kérdés: 2015. március 12., 09:33; Megválaszolva: 2015. március 17., 22:06
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek