Ekcéma fertőzhet?

Tenyérnyi vörös folt a lábfejemen, amellyel bőrgyógyászhoz fordultam. Ő kontakt ekcémát állapított meg, mert egy láb ujjak közötti egyszerű gombás tünetet " Solutio Castellani sine fuchsino FoNo VII. Naturland" termékkel kezeltem 2-3 napig, és ezután alakult ki a vörös, hólyagos, viszkető, növekvő felület. A fő kérdésem arra vonatkozna, hogy ha ez ekcéma ami elvileg nem fertőző és oka egy fenol és réztartalmú -fentebb említett - készítmény, a másik lábfejemen miért alakult ki most még 1/2-1 cm-es szintén vörös viszkető folt? Lehet, hogy mégis gomba?

Dr. Bodnár Edina válasza Làb témában

Sajnos az ekzema "szóródhat", a másik lábon is megjelenhet. Kezelje Fucicort vagy Travocort krémmel.

Kérdés: 2015. március 08., 19:02 ;Megválaszolva: 2015. március 10., 16:44
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...