Artrózis és bőrbetegség

Tisztelt Doktornő! Kb. három éve kezdődött a comb belső felén piros kidörzsölés. Ezt felülfertőződés követte. Többször jártam bőrgyógyászoknál sikertelenül, mert nem tudták megállapítani a probléma valódi okát. Négy bőrgyógyász ránézésre gombás fertőzést állapított meg. Végül magánrendelésre mentem ahol összefüggésbe hozták a Székesfehérvári Kórházban Rheumatoid arthritis betegségem kezeléséhez alkalmazott gyógyszerek hatásaként. Az itt alkalmazott terápia: Trexan heti 2 tabletta és Humafolacid heti egy tabletta. Az alábbi diagnózist a magánorvos állította fel. A betegnek mko. (mindkét oldali) lágyékhajlati (perianális) és hónalji vesiculosisos, erythemas, superinfectiókkal jelentkező, két év óta fennálló gyulladása van. (antimykotikus, antibakteriális therápiákat kapott, minimális hatással bírtak. Meleg, dörzsölés fokozza, égésérzés tartós. Obs. Pemphigus benignus chronicus familiaris (M. Hailey-Hailey) Az általa alkalmazott terápia a következő: Az első alkalommal: CUTIVATE 0, 05mg/g kenőcs ADVANTAN 1mg/g kenőcs Ha belobban: FUCICORT krém 1x15 g al tubusban. Ennek hatására javulás állt be Kontroll után az alábbiakat kaptam: TRAVOCORT 10mg/g+1mg/g krém Kevert krém összetevői: 150 grammos tégely ELOCOM 0, 1 % kenőcs 1x20 g LIMONIS AETHEROLEUM (AETHEROLEUM CITRI) 1 g SOL. CONSERVANS 1g ALCOHOL CETILICUS ET STEARYLCUS (CETYLSTEARYLICUM) 1g GLYCEROLUM 85 PER CENTUM (GLYCERINUM) 1g NATRII LAURILSULFAS 1g AQUAPURIFICATA (DESTILLATA) 1g PARAFFINUM MICROCRYSTALLICUM 1g Ha már elmúlik: ELIDEL 10 mg/g krém 1x15g al tubusban. Ezek a krémek a belobbanást megakadályozzák, de nem tudok viselni nadrágot két napnál tovább, mert újra felerősödik a gyulladás a dörzsölés következtében. A bőr felülete ilyenkor egyenetlen, mintha morzsalékos lenne, ami fokozza a dörzsölés érzését. Nincsenek leváló bőrdarabok. Kérdésem tünet mentesíthető-e a problémám?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Hailey-Hailey témában

Ez a betegség egy ritka genetikai rendellenesség, amit az irritáció, fertőzések provokálnak, ezért ezeket kerülni kell. A magánorvos általi kezelések megfelelőek, esetleg lézerkezeléssel tünetmentesíthető.

Kérdés: 2015. február 26., 16:04; Megválaszolva: 2015. március 09., 21:32
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Hailey Hailey betegség
Tisztelt Doktornő, Sajnos ebben a betegségben szenvedek (megállapítva 1994 lett) . Elég sokáig tünetmentes voltam. De az elmúlt években elég...
Melanóma eltávolítás után milyen...
Mi ez a lilás duzzanat sérülés...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás