10 hónaposom ekcémás

Üdvözlöm! Kislányom 10 hónapos, ekcémás, kb. 7, 5 hónapos korában kezdődött a nyakán. Próbáltuk a Ceumed Baby krémet, Sudocremet aztán elvittük börgyógyászhoz aki ezt a krémet írta fel neki: Cremor Refrigerans Fono VVI. Ettől 2 hét után javulni kezdett, de el sosem múlt. Aztán a kicsi beteg lett, belázasodott. Mivel az étvágya meggyengült így a kedvencét adtam neki minden étkezésre, ami alma-banán püré csirkehússal, mert ezt legalább megette. Ezután megint elkezdett rosszabb lenni az ekcémája. Abbahagytuk a bőrgyógyász által felírt krémet. Most egy kókuszolajos krémet használunk hidratálásra és egy olyan ekcéma ellen kikevert kenőcsöt, mely a következő összetevőket tartalmazza: feketekömény magolaj, ázsiai gázló olaj, hársfavirág víz, mimóza por, kínai édesgyökér kivonat és E vitamin. Ez utóbbit 3 napja a kókuszolajos hidratálót egy hete használjuk. Annyi a változás, hogy nem viszket neki annyira és szegény tud már aludni éjjel. Ma akartam tojássárgát adni neki először ezért utánaolvastam az esetleges allergiás reakcióknak. Olvastam, hogy néhány esetben aki a tojásra allergiás, az a csirkehúsra is az lehet. (Az édesapa babakorában allergiás volt a tojásra.) Lehetséges, hogy a csirkehús a baj? Mert azt minden nap kap. Használjuk inkább a régi, bőrgyógyász által felírt krémet? Mit javasol? Mit tehetünk? Próbáljuk meg mi történik a tojással? Mi történik ha nincs nincs csirkehús? Érdemes kísérletezgetni? Van más megoldás? Milyen lépésekből áll az "ekcéma ügy" felgöngyölítése? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza ekcéma témában

Kedves Kérdező!

A most elkezdett krémekkel folytatnám a kezelést. Az ekzémára, atópiás dermatitisre jellemző, hogy lassan alakul általában krémek hatására. Türelem szükséges. Így azt javaslom, hogy folytassák a krémeket, hiszen Ön is írta, hogy legalább nem viszket a kicsi bőre. Nem szabad egyik termékről a másikra ugrándozni, nincs értelme. A tojással mindenképpen várnék és a csirkehúst megpróbálnám kihagyni, hogy megnézzem a hatást.

Érdemes lenne egy homeopátiás orvost felkeresni, ezek a készítmények mellékhatások nélkül tudnak segítséget nyújtani.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. február 26., 15:41; Megválaszolva: 2015. március 01., 15:31
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés
Kiütések a tenyéren