Isotretinoin

Tisztelt Doktornő! ISOTRETINOINt 10 mg szedek 1 hónapja. Az lenne a kérdésem, hogy tulajdonképen ez hormon tartalmú készitmény? hatással van a növekedésre, hízásra stb? Májvédőt szedjek hozzá? Mint tudjuk ez erős magzatkárosító gyógyszer. - Hosszú távon vagy csak akkor ha a kezelés alatt esnék teherbe? Valamint tapasztaltam a gerincemben hirtelen pár másodperces nyilalló fájdalmat, ez utalhat valamire a gyógyszerrel kapcsolatban vagy normális? és pár napja néha ar arcom foltosan kipirosodik. valami teendő lenne vele? a kezelés befejeztével teljesen eltünnek az aknék vagy lassan visszajönnek? Milyen vitaminokat lehet vele eggyütt szedni? mert 1000mg c, b és d vitamint szedek, cinket, valamint halolajat. általában napi 4 órát edzem /tánc/ de az utobbi egyhónapban abba maradt az iskola miatt, de most ujra kezdeném ez lehetséges? vagy h van a testedzés a kezelés alatt? előre is nagyon köszönöm a válaszát 15/l tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Isotretinoin témában

Az Isotretinoin nem tartalmaz hormont, de a növekedésre hatással lehet, a hízásra nem. Májvédőt nem kell szedni hozzá, de ha van párkapcsolata, akkor fogamzásgátló mindenképp ajánlott, mert a gyógyszerszedés alatt, ill. azt követően néhány hónapig nem szabad teherbe esni a gyógyszer magzatkárosító hatása miatt. Az arcpirosodás a gyógyszer mellékhatásaként jelentkezhet, hidratálja erőteljesebben a bőrét. A kezelés befejeztével lassan visszatérhet az acne, de legtöbbször sokkal enyhébb formában. Csak A-vitamint nem lehet a retinoidokkal együtt szedni. Nyugodtan sportolhat, táncolhat a gyógyszerszedés alatt.

Kérdés: 2015. február 05., 20:43; Megválaszolva: 2015. február 08., 22:32
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Idegentest a szervezetben
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon
Vissza-visszatérő kiütés
Grover-kór