Meggyógyultam?

Tisztelt doktornő! Kb. szeptember közepén a kezemen kiütések jelentek meg, erős viszketéssel. 1 hetet vártam, hátha allergia, de nem múlt el, így elmentem a háziorvoshoz, aki felírt rá egy krémet. 1 hét használat után nem láttam javulást, ezért beutalót kértem a bőrgyógyászatra, ahonnan hazaküldtek, mondván, túl kevés kiütésem van ahhoz, hogy meg tudják állapítani, hogy mi lehet ez. Még két hónapnyi vakarózás után rászántam magam, és elmentem magánbőrgyógyászhoz, aki megállapította, hogy atkafertőzésem van. Jött a szokásos kezelés (InfectoScab) , mosás, vasalás stb. Közben biztos ami biztos alapon vásároltunk vény nélkül kapható gyógyszert is ellene (Novascabin) , mert sok helyen olvastuk, hogy egy kezeléssel nem tudták kiírtani az atkákat. Ennek már egy hónapja, azonban bizonyos területeken még mindig viszketek én is, párom is, igaz ott a bőrünk is ki van száradva. Új kiütés egyikünkön sem jött ki azóta, járatot sem látok (a fertőzés alatt tisztán kivehető járatok voltak a tenyeremen) . Kérdésem arra irányulna, hogy ez a viszketés még a fertőzés miatt lenne-e, vagy esetleg már a bőrszárazság miatt? Bőrgyógyászhoz újra nem igazán tudnék elmenni, ezért tettem fel itt a kérdést. Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Scabies témában

Az antiscabieses kezelés után még néhány hétig viszkethet a bőr fertőzés nélkül is. Kenjék nyugtató, visszazsírozó, esetleg steroid tartalmú krémmel.

Kérdés: 2014. december 28., 17:41; Megválaszolva: 2015. január 04., 14:09
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Mi lehet ez?
Tisztelt Doktornő! Két hete apró kiütések jelentek meg rajtam, a lábszáramon végig, de leginkább hátul a bokám feletti részen, a térdem...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás
Bőrkiütések gyermeken
Belekaptam egy anyajegyben