Szülés utáni problémák

Tisztelt Webdoktor! 3 hónapja született meg a kislányom., A terhességem és a szülésem komplikációmentes volt, a szülés óta azonban elég sok problémám van: eleinte nagyon erős és gyakori fejfájásom volt, ez azonban mára elmúlt. A szülést követően folyamatosan székrekedésem van és ennek következményeként fájdalmas a székelés, ami miatt kireped és vérzik is a végbelem, pedig teljes kiőrlésű ételeket fogyasztok és sok folyadékot iszok, majd trombózis alakult ki a végbelemen, amit krémmel elmulasztott egy proktológus orvos, viszont a székrekedés sajnos továbbra is fennáll, pedig nagyon odafigyelek a táplálkozásomra, mivel majdnem 30 kg-t szedtem fel a terhességem alatt, és még jelenleg is rajtam van 15 kg. Emellett húgyúti problémám is van a szüléstől kezdve, nagyon erős ingerem volt a vizelésre viszont csak egy része jött ki és utána nemsokára mennem kellett újra, ez már a kórházban is probléma volt, meg is katétereztek és 1, 2 l vizelet volt bennem. Kaptam Monurilt, mert már büdös is volt, és ez kifertőtlenítette, kis időre helyre jött. Azóta nem büdös, de jelenleg is sűrűn kell járnom, és nem jön ki teljesen. (tőzegáfonya kapszulát szedek). Nagyon sok anyajegyem volt a terhesség előtt is ez nálunk családi vonás, viszont a terhesség alatt, és azóta is nagyon sok új jött ki rajtam, és van ami besötétedett. Tele vagyok apró pici, alig látható piros pöttyökkel, amiből anyajegyek jönnek elő. Szülés után voltam bőrgyógyásznál, aki 6-7 anyajegyet bejelölt hogy le kell venni, viszont nem sürgősen adott időpontot az operációra, hanem 1 hónappal későbbre, most megyek csütörtökön a műtétre. Nagyon aggódok az anyajegyek miatt, mert olvastam, hogy melanómává alakulhatnak a meglévőek, ugyanakkor azt is olvastam, hogy terhesség alatt fokozódik a pigmenttermelődés és ez okozhatja. Nekem nem is repedt ki a hasam, hanem egy vastag barna csík jött elő rajta meg sok sötét anyajegy. Várom válaszát, hogy mitől lehetnek ezek, és hova forduljak? Van okom aggódni az anyajegyek miatt?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza a anyajegyek témában

Hormonális oka van a pigmentációnak. Ha gyanús egy anyajegy, akkor a legjobb megoldás a műtét, igy megakadályozható hogy melanomává alakuljon.

Kérdés: 2014. május 06., 18:40; Megválaszolva: 2014. május 11., 21:27
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Hámló mellbimbó - Paget kór?
Kiütések az arcon
Kinyomhatatlan pattanás
Hpv szemölcs
Bőrbetegség