Erősödő, terjedő, fehérfoltok a makkomon és a fitymámon

Tisztelt dr.Nő/Úr! Párhónapja észleltem, hogy halvány fehér folt van a makkomon, de nem foglalkoztam vele komolyan, hiszen nem fáj, nem viszket, nem produkált semmi olyan tünetet, ami utalna arra, hogy valami baj van. Azt hittem, hogy csak pigment hiány. De! Most néztem, hogy ezek a foltok most már nagyobban, erőteljesebbek, tünet ugyan úgy nincs semmi, csak esztétikai elváltozás, de nem viszket, nem fáj, csak szépen lassan növekszik, sőt a fitymámon is foltokban pöttyök jelentek meg, amik eddig nem voltak. Kérdésem az lenne, hogy mi ez, féljek-e tőle, vagy nem, kezelhető-e vagy valami komolyabb baj van.Tudni kell, hogy jó pár éve kapcsolatban élek a barátnőmmel, és nem volt mással szexuális kapcsolat, illetve nemi fertőzés vagy ilyesmi. Lehetséges-e, hogy ez valami nemi betegség? A páromrajelent-e valami veszélyt? Ha esetleg nem kap időben kezelést, akkor milyen következményekkel járhat? A kezelésére és eltüntetésére elég valami krém, vagy műtét is kell? Szeretnék mindent megtudni erről a dologról, mert nem szeretném, hogy később ez kihasson a szexuális életünkre, vagy a libidóra, vagy a családalapításra is akár. Válaszukat előre is köszönöm! Csatoltam képet, hogy látszódjon miről beszélek.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza a pénisz panasz témában

Ún. lichen sclerosus et atrophicus okozza a tünetet, mely nem fertőző betegség, nem jelent veszélyt a partnerére, és a gyerekvállalásban sem akadályozza. Kezelje lokálisan steroiddal, és járjon rendszeresen bőrgyógyászhoz, mert ez a gyulladásos betegség hajlamosabbá teszi laphámrákra. Ha a fitymára terjed a folyamat, nehezítheti a nemi szerv tisztán tartását és a fityma visszahúzását a makkra, ami már sebészeti teendőt igényel.

Kérdés: 2014. április 25., 20:36; Megválaszolva: 2014. április 29., 20:32
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Mi lehet az?
Hámló mellbimbó - Paget kór?
Kiütések az arcon