Lichen ruber planus

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 2011. óta kezelnek Lichen oris, Lichen ruber planus, Lichen ruber verrucosus bőrproblémával, sajnos kevés eredménnyel Rendszeresen járok ellenőrzésre, biopsziát szájnyálkahártyából és a külsőleg testszerte látható "kiütésből" is végeztek, szerencsére negatív. Nagyon csúnya, kb 6-7 cm-s átmérőjű kiütés az alsó lábszáramon, ami szintén nem reagál semmilyen kezelésre. Most próbáljuk meg az aloe vera gélt külsőleg, a nyálkahártyát viszont A-vitaminolajjal kezelem. Kérdésem: 1/ Az aloe vera növény zseléjét valóban csak a növény 5. éve után szabad használni? 2/ Dagadhat e ettől a bőrbetegségtől a lábam? /a másik lábam nem dagad/ 3/ szájnyálkahártyára A-vitaminolaj mellett használhatok-e aloe verás szájöblögetőt, egyáltalán segít-e az esetleges gyógyulásban? 4/ Kryotherápiás kezelés is felmerült, de végül nem került rá sor, nehogy probléma legyen, ugyanis 2001. óta fennálló alsó végtagi érszűkülettel kezelnek. 5/ Nem okozhat-e problémát az állandó A-vitaminolaj kezelés... néha előfordul, hogy pár napig tünetmentes a nyálkahártya, de ezidő alatt is javasolták a kezelést. 6/ Szeméremtestem is szinte állandó gyulladásban van, égő- viszkető érzés... mivel csillapíthatom? ui: Sajnos képet nem tudok beilleszteni, de ezen a linken 100 %-ban olyan kép látható, csak kisebb méretben, mint amilyen az én alsó lábszáramon van. Köszönöm szíves segítő válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza a bőrprobléma témában

1. Erre a kérdésre nem tudok válaszolni. 2. Lábdagadást nem okoz a betegség. 3. Inkább szteroidos szájöblögetőt használjon! 4. Érszűkület esetén tényleg vigyázni kell a cryoterápiával. 5. Nyugodtan szedheti az A-vitamint 6. Lokális szteroidot javaslok

Kérdés: 2014. április 25., 16:00; Megválaszolva: 2014. április 29., 20:24
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Anyajegyelváltozás
Összehúzódik a pèniszemen a bőr
Mi okozhatja ezt?