Biztos, hogy seborreás dermatitis?

30 éves, házas, gyermektelen nő vagyok. Fogamzásgátló tablettát nem szedek. Krónikus betegségem nincsen. 176 cm vagyok, 67 kg, rendszeresen sportolok, igyekszem odafigyelni az egészségemre. Bőrgyógyászati problémám több mint másfél éve kezdődött, mellyel több orvosnál jártam. Először az alsó szemhéjamon és a külső szemzugnál jelentkezett bőrpír pici pattanásra emlékeztető hólyagokkal. Bepanthen Plus kenőcstől elmúlt de mindig visszajött. Egyre nehezebben múlt el, és már az orrom tövében és a a szám körül az államon is jelentkezett. Különösebb fájdalmat nem okozott, picit égett, enyhén viszketett A bőrgyógyász seborreás dermatitist mondott, steroidos kenőcsöt írt fel (Locoid keverék) . Ettől elmúlt, de újra visszajött nagyobb területen. Írt erősebbet (Metilprednizolon) . Ha nem kentem visszajött. Labort is kért, az rendben volt. Elmentem másik orvoshoz, szintén 2 méterről rám nézett, közölte, hogy seborrea és kaptam, Alkcema kenőcsöt meg Isotretinoint (egy hónapig napi 1 szem) . Amíg szedtem csodás volt a bőröm. Abbahagytam, visszatért, bekentem Alkcemával, és újra nagyobb területen erősebben jött vissza. Néztem a neten seborreás dermatitiszről képeket, nekem nem olyan, hiába mondom sz orvosoknak. Nem hámlik, nincs a fejbőrömön, sem a fülem mögött. A pici vörös pöttyök újra és újra visszajönnek, egyre nagyobb területen, már a szemöldökömig is és az arccsontomig is kiterjednek. Az utcára ki kell mennem, így kénytelen vagyok használni az Alkcemát. Enyhén sminkelek, természetes, natúr kozmetikumokat használok. A bőrtípusom elvileg seborrea sicca (régebben a kozmetikus mondta) , hajlamos vagyok pattanásosodni. Kérdésem, hogy ez biztosan seborreás dematitisz? Nem szeretnék szteroidon élni, pláne, hogy rontja a helyzetet. Tudom, hogy látatlanban nehéz megítélni, de a személyes jelenlétemben sem néztek meg közelről... Minden segítő válasznak és tanácsnak örülök! Érdekelne az is, hogy táplálkozással, diétával lehet-e enyhíteni a bőrtüneteket? Köszönettel: Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza bőrprobléma témában

Érdemes lenne lecserélni a fogkrémet fluoridmentesre, és csináltasson H. pylori kilégzési tesztet. Illetve a steroid krém helyett Protopic kenőcsöt javaslok.

Kérdés: 2014. szeptember 06., 21:20; Megválaszolva: 2014. szeptember 20., 20:19
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Milyen bőrbetegség lehet?
Tisztelt Bőrgyógyász Szakorvos! Hozzávetőlegesen 2, 5 évvel ezelőtt kezdődött a problémám. A hátam jobb oldali bőrfelületén viszkető...
Mitol lehet pattanas a labon?
Szep napot! Az utan erdeklodnek hogy mitol alakulhat ki pattanas a labon (vadli)? Piros kis kiutesnek indul majd par ora mulva hofeher a teteje (mint pl...
Pattanásszerű göbök a tarkón
Tisztelt Doktor Úr, Pár hete megjelent a nyakam alsó táján a hajas tarkó résznél 1-2 apró pattanásszerű kinövés. Ha kinyomom akkor egy 1-2...
anyajegyes kérdés
Kedves Doktornő! Már kiskorom óta van a fejemen egy anyajegy, sárga, és eléggé kidudorodik. Voltam már vele évekkel ezelőtt bőrgyógyásznál...
Lábujj belsején szemölcsszerűség
Jo napot! Tobb hete van mar ez a panaszom, de most lett mar eleg fajdalmas, azt hittem elmulik. A baloldali labamon a kisujj melletti labujjam belsejen van...