• Hogy akadályozzam meg a bőrgombát?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Bőrgombával szenvedek egy ideje. Még általános iskolás koromban kaptam rá egy krémet(Daktanol), és mikor kijönnek a barna foltok be is kenem őket napi kétszer, három napon keresztül és ilyenkor el is múlik. Csak ezzel nem múlik el végleg, mert ha jobban leizzadok, például edzésen, és nem fürdök le rögtön, akkor újra elő jön. (Minden este lefürdök, ha valami oknál fogva nem, akkor másnap kijön) Ami nagyon kellemetlen, fehér foltokat hagy a napbarnított bőrömön. Kétszer voltam bőrgyógyásznál és felírtak rá egy gyógyszert, amiből kettő szem van és egy hétre rá kell bevenni a második szemet. De nem változott semmi. Mit tanácsol?

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a bőrgomba témában

        Tisztelt Kérdező! Napgomba nevezetű betegsége van, ami sajnos hajlamos arra hogy kiújul alkalmanként, amikor meleg van, erősebben izzad. Javaslom vásároljon gombaellenes sampont gyógyszertárban amit használjon rendszeresen és keressen fel bőrgyógyász szakorvost mert van lehetőség receptköteles tusfürdőhöz hasonló gombaellenes készítmény felírására is, amit rendszeresen tud alkalmazni.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus Itt kérdezhet

        Dr. Tóth Gyöngyi

        Kérdés: 2013. július 30., 21:07; Megválaszolva: 2013. július 31., 12:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kb 2 éve voltam bőrgyógyásznál és időskori szeborreás keratózist állapított meg nállam. Ez az elváltozás a hajas fejbőrömön két oldalt található, van amelyik borsó nagyságú enyhén kiemelkedő, van amelyik 2-3cm...
        Üdvözlöm! A panaszom többek között a csatolt képen látható piros folt lenne, ami a csuklómon jelenik meg időközönként és nem tudom, hogy kapcsolatban van-e egyéb tüneteimmel. Diprosalic kenőcs hatására több napi használat után elkezd...