bőrgomba fertőzis

Tisztelt doktornő, Problémám a következő: két évvel ezelőtt aranyér-műtétem volt, majd két hónapra rá egy sipolyt is eltávolítottak. A kezelések alatt-után valamikor az említett területre egy gombás fertőzést szedtem össze, ami azóta is kellemetlenül viszket. Mivel először a proktológus ezt elnézte, bőrgyógyászati kezelést csak jó fél évvel a probléma kezdete után kaptam. Egy azibiot-klion-orungal-pimafucort kúra sikertelensége után egy ideig boraxos kenőcsöt kaptam, majd 3-4 hónapon át pimafucortot használtam kéthetes periódusokban, köztük pár nap szünettel. Ettől sem múlt el a probléma, most újra boraxos kenőcsöt kapok. Előtörténet: 6-8 éve van akném, amit egy elocom-elobase keverékkel (20g-100g arányban) tünetmentesítek, de meggyógyulni nem sikerült. Előtte 10 éven át volt kisebb szünetekkel árpa a szememen, ami semmilyen gyógyszerre nem reagált, aztán egyszer csak elmúlt magától. Valamint ugyancsak évtizedes szinten volt a combom belső felén valamilyen gyulladás, amit maximum tünetmentesíteni lehetett, majd egyszer csak elmúlt magától. Tehát kábé 25 éve folyamatosan ilyen problémáim vannak. Ilyen vizsgálataim voltak eddig: gócvizsgálat, bőrtapaszpróba, vérvételes allergiateszt, hasi ultrahang, gyomortükrözés, székletvizsgálat, vérvételes kandida-teszt. Minden negatív volt. Kérdéseim a gombás fertőzésről: remélhetem-e ennyi idő után, hogy ilyen kenőcsöktől meggyógyulok, vagy valami egyéb probléma van? Érdemes-e valamilyen recept nélküli készítménnyel próbálkozni, hogy ne kelljen állandóan orvoshoz járni? Ha a boraxos kenőcstől vagy a pimafucorttól egy idő után kellemetlenül ég bőrőm akkor abba kell-e hagyni, vagy bírjam ki mert így is használhat? A fenti vizsgálatokon kívül van-e valami, amit még el lehetne végezni? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Bodnár Edina válasza gombás fertőzöttség témában

Érdemes lenne infektológust felkeresni esetleges immundefektus kizárása céljából. Lokálisan próbálja meg a Travocort krémet alkalmazni.

Kérdés: 2013. január 20., 18:36; Megválaszolva: 2013. január 22., 19:24

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...