bőrbetegség

Jónapot.Follikuláris hiperkeratózisom van. A bőrgyógyász, akinél voltam, azt mondta, hogy nem gyógyítható, de tünetmentesíthető.Nemtudom, hogy mi a különbség, de azt szeretném megtudni, hogy van-e valami módszer, amivel eltűntethető-e, mert főleg nyáron, mikor rövidujjú ruhákban kell járni az utcán, nagyon zavar, és, hát még eléggé fiatal is vagyok, ezért az önbizalmamat is lerombolja.Éppen ezért, az lenne a lényeg, hogy ne látszódjon.Különféle krémeket már kipróbáltam, de egyik sem változtatott a helyzeten.Olvastam, hogy elvileg valamilyen kémiai hámlasztás segíthet, ez igaz? Esetleg létezik-e valamilyen műtét a kezelésére? Elektromos égetésről, meg lézeres kezelésről is olvastam, hogy segíthetnének, de nem szeretnék annyi pénzt kidobni feleslegesen, ezért kérdem, hogy tényleg használhatnak-e ezek a módszerek? Sminken is gondolkodtam, de inkább csak végső megoldásként.Ez a betegség állandóan jelen van a két karomon, és a lábam alján, valamint a nemiszerveimen is van egyfajta bőrbetegség, de azt nemtudom, hogy ugyanaz-e, mert nem akartam bőrgyógyásznak megmutatni. Ahhoz hasonló, ami a felkaromon is van.Ezeken kívül, nem tudom, mennyire kapcsolódhat a betegséghez, de wc-használat után csípő érzést érzek a fenekem alján, és a péniszem végén.Ezeket is meg szeretném kérdezni, hogy mitől lehetnek?

Dr. Stehlich Gábor válasza follikuláris hiperkeratózis témában

Tisztelt Kérdező!

Ez az állapot tényleg nem gyógyítható. Ez genetikus szarusodási zavar. Puhítani lehet, kicsit lehámlasztani lehet. Nagyon gyakori állapot, kb emberek 20%nak van valamilyen formában. Lézer erre nem hatásos. Gyümölcssav tartalmú készítmények puhítják és lehámlasztják ezeket a szarudugókat.

Próbáljon patikában beszerezni: SECALIA AHA- kenőcsöt. Ez segít.

Tisztelettel: Stehlich Gábor

Dr. Stehlich Gábor
Dr. Stehlich Gábor Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus
Kérdés: 2013. január 14., 17:41 ;Megválaszolva: 2013. január 16., 18:35
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Café au lait
Piros tűhegynyi pontok a bőrön
Fábry szindróma?
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét