seborrhoeas dermatitis

Tisztelt Doktor nő! 5 éve kezdődött nálam a seborrhoeas dermatitis, leginkább az arcomat érinti, mostanra fogjuk rá, hogy szinten tudom tartani azzal a bioderma krémmel amit használok, bár kb. 2 hete azt vettem észre, hogy hiába kenem reggel, este, az orromnál és az államon állandó hámlás és viszketés jelentkezik. De nem is ez a fő gondom, hanem az, hogy a hajas fejbőrnél is jelentkezett kb. másfél éve és már a hajmosást követő napon viszket a fejbőröm és sajnos nem is bírom ki, hogy ne vakarjam. Ráadásul esztétikailag is nagyon zavar. A két fülem közötti részen, a kontúrvonalon vannak csak viszkető hámlások, természetesen ahol a legjobban látszanak. Az utóbbi időben a hajam is elkezdett kopni ott ahol ezek a foltok vannak és igencsak megritkult az amúgy dús hajam, de csak a jobb oldalamon (itt találhatóak a hámlások is) . Ez aztán végleg betette a kaput és nagyon zavar már ez az állapot. Voltam már bőrgyógyásznál, ő ajánlotta a bioderma krémet is, ami egyébként eddig megfelelt. Tudom, hogy ilyenkor az az eljárás, hogy az ember elmegy gócvizsgálatra, de gondolom, ha ilyen jellegű problémám lenne, nem egy oldalon kopna a hajam, pont ott ahol a hámlás van. Sajnos csak márciusra kaptam időpontot a bőrgyógyászhoz, addig is örülnék, ha tudna valami javasolni nekem. Eddig használtam egy sampont ami eltünteti a hámlást a fejemről, de a pirosság megmarad és egy nap után ugyanúgy viszket a fejem. Ez a sampon a Psorioderm, az arckrémem meg a Bioderma Sensibio DS+ Sajnos az utóbbi hónapokban nagyon stresszes volt az életem és a fogamzásgátlót is abbahagytam, gondoltam rá, hogy ez is okozhatja a hajhullást. Mi legyen a következő lépés, mit tudna nekem javasolni? Mitől lehet ez a hajkopás? Visszafordítható még a folyamat? Köszönöm előre is a segítségét: Edit

Dr. Stehlich Gábor válasza seborrhoea témában

Tisztelt EdiT!

Innentől csak receptre kapható, gyulladáscsökkentő kezelés jön szóba. Ezt csak szakorvos tudja kiírni. Ha a gyulladás megszűnik, akkor a haj is visszanő azon a területen. Mielőbb forduljon szakorvoshoz.

Tisztelettel: Stehlich Gábor

Dr. Stehlich Gábor
Dr. Stehlich Gábor Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus
Kérdés: 2013. január 13., 18:24 ;Megválaszolva: 2013. január 16., 18:25
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Lehet lupusz
Tiszelt Doktor Úr/Nő! Több mint egy hónapja az orrom mellet az arcomon mind kettő oldalon piros folt jelwnt meg.Van amikor elhalványodik van amikor...
Hajpigmentáció seborhea
Kedves Doktornő! Lassan 15 éve seborheas dermatitisem van. A fejbőrön és az arcomon.Valamint a péniszemen a makkon egy apró alig látható piros...
Kipirosodott bőr
Tisztelt Doktornő! Főként a szám körül időnként kipirosodás jelentkezik. Van olyan nap, amikor kevésbé látszik, de van, amikor már nagyon...
mi okozthatja
Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni hogy esetleg mi okozhatja eszt a fajta kiütést allergiát. Két héttel ezelőtt jelentkezett először de befújtam...
Gombás fertőzés
Tisztekt Doktornő! Kamaszkorom óta nagyon zsíros a hajam, 1-1, 5 naponta mosni kell, melyen semmilyen termék, praktika nem segített egyáltalán....